ΧΑΛΚΙΔΑ: Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για το επεισόδιο στην περιοχή του Δέλτα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για το επεισόδιο στην περιοχή του Δέλτα
6 Ιουνίου 2024, 20:10
A+ A-
Η ύπαρξη ενός βίντεο, από το σημείο του συμβάντος προκάλεσε νέα τροπή στην υπόθεση.  

Το σοβαρό επεισόδιο με σκηνές από αστυνομική ταινία στην περιοχή του Δέλτα στη Χαλκίδα, που πρώτο αποκάλυψε το egnomi.gr (διαβάστε εδώ), τη νύχτα της Τρίτης (προς Τετάρτη 5 Ιουνίου) έλαβε άλλη τροπή μετά την αποκάλυψη ενός βίντεο από τον τόπο του συμβάντος.

Τρεις αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, που υπηρετούν στην Ομάδα ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Χαλκίδας και συμμετείχαν στο επεισόδιο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα σε βάρος τους για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Αρχικά είχαν γίνει γνωστά τα εξής στοιχεία για την υπόθεση: Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει για έλεγχο και ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ... στριμώξουν το όχημα στο παρκάκι της περιοχής Δέλτα, κατέβηκαν από τα αστυνομικά οχήματα και πλησίασαν το καταδιωκόμενο όχημα.

Τότε, σύμφωνα με τις αρχικές μαρτυρίες των αστυνομικών, ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε εναντίον τους με το όχημα και επιχείρησε να τους χτυπήσει, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του οχήματος, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, γιατί κινδύνευσε η ζωή τους.

Το αυτοκίνητο κατάφερε τελικά να διαφύγει, με τον επιβαίνοντα να συλλαμβάνεται αργότερα στο σπίτι του και να παραπέμπεται στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών.

Ωστόσο, μέσα στην ημέρα (Τετάρτη 5 Ιουνίου) είδε το φως της δημοσιότητας  ένα βιντεάκι, που τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο κάποιος περίοικος ή περαστικός, στο οποίο φαίνεται ολόκληρο το σκηνικό.

Από αυτά που φαίνονται στο βιντεάκι δημιουργούνται ασάφειες κατά πόσο κινδύνεψε η ζωή των αστυνομικών και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν, ενώ προκύπτει και μία διαφορετική εκδοχή για τον αριθμό των πυροβολισμών.

Οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους μιλάνε για μικρό αριθμό πυροβολισμών, ενώ στο βίντεο ακούγονται τουλάχιστον 10. Επίσης οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι πυροβόλησαν μόνο στα λάστιχα και στον κινητήρα, για να ακινητοποιήσουν το όχημα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν τρύπες από σφαίρες σε πολλά άλλα σημεία.

Τόσο το βίντεο, όσο και το αυτοκίνητο του συλληφθέντα έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να αναλυθεί καρέ-καρέ το βίντεο αφενός και αφετέρου να ελεγχθούν όλα τα σημάδια από σφαίρες στο αυτοκίνητο.

Σε βάρος των τριών αστυνομικών έχει διαταχθεί προκαταρτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας (κατά του οδηγού του αυτοκινήτου) και της παράνομης εκτέλεσης πυρών ακινητοποίησης.

Σε βάρος του συλληφθέντα κακοποιού, που δεν σταμάτησε στον έλεγχο, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών και έχει παραπεμφθεί στον Ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου.

Επιστροφή