Κλιμάκιο του Ο.ΔΙ.Π.Υ επί τρεις μέρες το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Κλιμάκιο του Ο.ΔΙ.Π.Υ επί τρεις μέρες το Νοσοκομείο Χαλκίδας
6 Ιουνίου 2024, 20:33
A+ A-
Τι είναι ο ΟΔΙΠΥ και γιατί δεν είδε με καλό μάτι την επίσκεψη ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ) ήρθε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας.

Η ομάδα του κλιμακίου θα επισκεφθεί, επί 3 ημέρες (5,6 και 7 Ιουνίου) όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και αυτοαξιολόγηση».

Πριν μια εβδομάδα, στην επίσκεψη του ΠΟΥ, έγινε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του Νοσοκομείου, από μέλη της Διοίκησης και επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για την προοπτική του Νοσοκομείου, τους στόχους αλλά και τις μεθόδους management που ακολουθούνται.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν … είδε πάντως με καλό μάτι την επίσκεψη, αφού σε ανακοίνωση, που εξέδωσε αναφέρει:

« Που αποσκοπούν αυτές οι επισκέψεις; Μάλλον δεν είναι για καλό των εργαζομένων, ούτε για τη βελτίωση του επιπέδου παροχών υγείας!

Ο ΟΔΙΠΥ Α.Ε. συστάθηκε προκειμένου να προχωρήσουν τις αλλαγές για το νέο ΕΣΥ. Βασικούς στόχους έχει την αξιολόγηση των νοσοκομείων με βάση τα λιγότερα δυνατά έξοδα (μισθοί, υλικά κλπ) και όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα (απογευματινά χειρουργεία, DRG’s Diagnostic related groups).

Τα DRG’s είναι κωδικοί κοστολόγησης όλων των ιατρικών πράξεων και των υλικών, ώστε να λειτουργήσουν σαν βάση για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από εδώ και πέρα!

Ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς θα χρησιμοποιηθεί για να κοστολογηθούν πιο εύκολα οι υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο, αλλά και για την αξιολόγηση του προσωπικού με κριτήριο τη διατήρηση του μικρότερου κόστους, με μεταφορά της όποιας ευθύνης, σε ελλείψεις- ανεπάρκειες του Συστήματος Υγείας, στους ίδιους τους εργαζόμενους!»

Επιστροφή