Ριγκατόνι με γαρίδες και αρακά

Ριγκατόνι με γαρίδες και αρακά
21 Ιουνίου 2024, 07:00
A+ A-
Τόση νοστιμιά σε ένα οικονομικό πιάτο!

Υλικά:

• 500 γραμ. ριγκατόνι

• 500 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες

• 80 γραμ. αρακάς

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

• 1/2 κ.σ. πελτές

• 400 γραμ. ντομάτα κονκασέ

• 150 ml κρέμα γάλακτος

• 150 ml φρέσκο γάλα

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1/2 κ.γ. ζάχαρη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ριγκατόνι 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για περίπου 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες, τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να "δέσει" καλά η σάλτσα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή