Ριγκατόνι με γαρίδες και αρακά
Υλικά:
• 500 γραμ. ριγκατόνι
• 500 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
• 80 γραμ. αρακάς
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1/2 κ.σ. πελτές
• 400 γραμ. ντομάτα κονκασέ
• 150 ml κρέμα γάλακτος
• 150 ml φρέσκο γάλα
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κ.γ. ζάχαρη
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ριγκατόνι 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για περίπου 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες, τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να "δέσει" καλά η σάλτσα.
Καλή σας απόλαυση!