Χειροτόνησε διάκονο στη Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

Χειροτόνησε διάκονο στη Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος
10 Ιουνίου 2024, 21:05
A+ A-
Μία μέρα νωρίτερα ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος είχε τελέσει την μοναχική κουρά του νέου ιερωμένου.

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου, εισήχθη ένας ακόμη νέος στην ιερατική οικογένεια της τοπικής Εκκλησίας της Χαλκίδας, με τη χάρη του Θεού και δια των τιμίων χειρών των Μητροπολιτών Θεσσαλονικης κ. Φιλοθέου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου, ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο στην Μονή Αγίου Γεωργίου «Αρμά» Φύλλων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Φιλόθεος χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό, κατά τον οποίο ο συγχοροστατών Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Δημητρίου Καραντζή καταγομένου από τη Χαλκίδα.

Στον νέο μοναχό δόθηκε το όνομα Αγαθόνικος, προς τιμήν του Αγίου μάρτυρα Αγαθονίκου, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 22 Αυγούστου.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας.

Ο κ. Φιλόθεος, κατόπιν ευλογίας του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ετέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Αγαθονίκου, αφού από την εφηβική του ηλικία τυγχάνει πνευματικό του παιδί.

Το «ΑΞΙΟΣ», που αναφώνησαν επανειλημμένα, αμέσως μετά την χειροτονία, οι ενθουσιασμένοι πιστοί επισφράγισε το ιερό μυστήριο και όλοι με χαρά, μετά την απόλυση, παρέλαβαν το αντίδωρο από τον νέο διάκονο και ασπάστηκαν το χέρι του.

 

Επιστροφή