ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Αραπάκιας Γιάννης Βαβουλιώτης

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έφυγε από την ζωή ο θρυλικός Αραπάκιας Γιάννης Βαβουλιώτης
10 Ιουνίου 2024, 23:25
A+ A-
Την Τρίτη 11 Ιουνίου θα γίνει η κηδεία του ανθρώπου, που συνέδεσε το όνομά του με την νυχτερινή διασκέδαση μία ολόκληρης εποχής.

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαβουλιώτης, γνωστός στην κοινωνία του Βασιλικού και της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας ως ο "Αραπάκιας", αφού ήταν ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου "Αραπάκια".

Πρόκειται για ένα καμπαρέ- μπουζουξίδικο, το οποίο μεσουράνησε στη νυχτερινή ζωή την δεκαετία του 1980 και στα τραπεζάκια και στις μπάρες του είχαν πιεί ποτό εκατοντάδες άντρες, που ήθελαν να διασκεδάσουν με ωραία συντροφιά και να ακούσουν νταλκαδιάρικα τραγούδια.

Το μαγαζί έγινε θρυλικό και γνωστό στο πανελλήνιο, από ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Βαγγέλη Ρωχάμη, κακοποιό- θρύλο για τις αποδράσεις του, ο οποίος είχε έρθει σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς μετά από επεισόδιο στο μαγαζί.

Ο θάνατος του Γιάννη Βαβουλιώτη προκάλεσε θλίψη στα παιδιά του Οδυσσέα και Μαρία, Πάτρα και Κωνσταντίνο, στα εγγόνια του Γιώργο, Ιωάννη, Αγγελική, στα αδέλφια του και στους υπόλοιπους συγγενείς.

Η Εξόδιος Ακολουθία της κηδείας του θα τελεστεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 5:30 το απόγευμα, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις  5 το απόγευμα.

Το επεισόδιο με τον Ρωχάμη στα "Αραπάκια"

Ήταν 2 Αυγούστου 1986, όταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης, με δύο φίλους του,  τον 23χρονο Κώστα Κουτελιέρη, τον 26χρονο Διονύση Φούκα διασκέδαζαν στα "Αραπάκια", έχοντας στο τραπέζι τρεις γυναίκες του μαγαζιού.

Οι τρεις άντρες είχαν πιει πολύ και ο θρύλος λέει ότι όταν κάποια στιγμή το ξημέρωμα  σταμάτησε η ορχήστρα να παίζει μουσική, έγινε ...παρεξήγηση και ο Ρωχάμης άρχισε να πυροβολεί.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, κατέφθασαν στο μαγαζί αστυνομικοί και τότε οι τρεις άντρες άρπαξαν τις γυναίκες μπήκαν σε μία κλεμμένη BMW  και πάτησαν γκάζι, για να ακολουθήσει καταδίωξη. 

Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας και κατάφεραν να περάσουν απέναντι. Μία γυναίκα πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο και κατάφερε να ξεφύγει τραυματισμένη.

Τις άλλες δύο οι κακοποιοί τις παράτησαν σε μία ερημική περιοχή στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού πρώτα πέρασαν τη νύχτα μαζί στον Κάλαμο. Η ιστορία αυτή είχε γίνει πρώτο θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης της εποχής και πρωτοσέλιδο σε όλες τις Αθηναϊκές εφημερίδες, που τότε είχαν μεγάλη κυκλοφορία. 

 

Επιστροφή