Στο στόχαστρο γονιών η Ελενα Βάκα για το κλείσιμο των σχολείων λόγω του καύσωνα

Στο στόχαστρο γονιών η Ελενα Βάκα για το κλείσιμο των σχολείων λόγω του καύσωνα
12 Ιουνίου 2024, 08:45
A+ A-
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων.

Με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων στο Δήμο Χαλκιδέων, λόγω του καύσωνα, με απόφαση της Δημάρχου Έλενας Βάκα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής:

 « Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε για άλλη μια φορά οι γονείς των μαθητών του Δήμου Χαλκιδέων καθώς με ανακοίνωση της Δημάρχου κ. Βάκα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 11/6 έως και την Πέμπτη 13/6 λόγων των μετεωρολογικών προβλέψεων για πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (συνθήκες καύσωνα).

Φαίνεται, δυστυχώς, πως η ευθύνη βαραίνει και πάλι τους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει μόνοι τους να βρουν λύση για το πώς θα πάνε στην εργασία τους με κλειστά σχολεία. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και τον χειμώνα με τις βροχές και με το κρύο.

Η τηλεκπαίδευση από την άλλη, μάλλον ήρθε για να μείνει. Προφανώς, κατά την εκτίμηση του Δήμου είναι πολύ πιθανό να έχουν όλα τα σπίτια κλιματιζόμενο χώρο με υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανακοινώθηκε –αν και με καθυστέρηση και ύστερα από την κατακραυγή των γονέων- αναστολή λειτουργίας και για το ΕΕΕΕΚ, αποκαλύπτοντας για ακόμα μια φορά κάτω από ποιες συνθήκες κάνουν μάθημα εδώ και 13 και πλέον χρόνια οι μαθητές του.

Δε δεχόμαστε ημίμετρα και πόσο μάλλον κατόπιν εορτής! Απαιτούμε μέτρα πρόληψης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να είναι ευάερες, ευήλιες και να διαθέτουν 1,5τμ για κάθε μαθητή. Δε μπορεί μια σχολική τάξη να φιλοξενεί 25-27 μαθητές!

Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των αιθουσών με κλιματισμό ή/και ανεμιστήρες με ευθύνη του Δήμου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όπου αυτό υπάρχει έχει γίνει με την πλήρη κάλυψη από τους συλλόγους γονέων.

Να κοπεί κονδύλι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων σε ψύξη και θέρμανση.

Το ίδιο διάστημα οι μαθητές της πόλης μας, και όλης της χώρας περνούν την διαδικασία των πανελλαδικών και των ενδοσχολικών εξετάσεων. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα εξεταστούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε τάξεις που βράζουν.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων θεωρούμε ότι οι διευθύνσεις των σχολείων που είναι εξεταστικά κέντρα έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες οι μαθητές να εξετάζονται σε κατάλληλες αίθουσες μόνο. Το θεωρούμε ως ελάχιστη απαίτηση ώστε οι μαθητές απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στην εξέταση.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση του καύσωνα και ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή επιτυχία!»

Επιστροφή