Έτοιμες οι μελέτες για το φράγμα της Σέττας

Έτοιμες οι μελέτες για το φράγμα της Σέττας
17 Ιουνίου 2024, 14:40
A+ A-
Διαβάστε τι προβλέπουν οι μελέτες, πέραν του φράγματος.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (07-06-2024)

Εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος η νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το φράγμα Σέττας-Μανικίων. Η μελέτη συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η επικαιροποίηση της Τεχνικής Μελέτης του έργου, γεγονός που σημαίνει ότι από τεχνικής πλευράς το φράγμα Σέττας-Μανικίων είναι έτοιμο για να ξεκινήσει εκ νέου.
 
Δυστυχώς, όμως, το έργο δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η εκτέλεσή του μοιάζει απίθανη. Άλλωστε, γι’ αυτό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσανατολίζεται στη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για να βρει τα 55 εκατομμύρια που είναι ο προϋπολογισμός του έργου.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το φράγμα Σέττας-Μανικίων αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης 51 οικισμών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και της Αμαρύνθου.
 
Εκτός από το φράγμα, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή διυλιστηρίων, δικτύου ύδρευσης 230 χιλιομέτρων, 4 αντλιοστασίων, 47 δεξαμενών νερού κλπ.
 
 
 

Επιστροφή