ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Ολοκληρώθηκαν οι ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τον πρωτογενή τομέα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ: Ολοκληρώθηκαν οι ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τον πρωτογενή τομέα
18 Ιουνίου 2024, 16:43
A+ A-
Μια πρωτοβουλία του Δήμου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών- Συγκρότημα Ευρίπου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η 3η κατά σειρά και τελευταία ομιλία του 1ου Κύκλου Ομιλιών «Πρωτογενής Τομέας, με το Βλέμμα στο Μέλλον» , «ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2024» με θέμα: «Αγροδιατροφή & Αξιοποίηση Αγροδιατροφικών Αποβλήτων».

Την εκδήλωση υλοποίησε  ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ, Συγκρότημα Ευρίπου, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει.

Ομιλητές της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν οι Καθηγητές του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής, και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγκροτήματος Ευρίπου, Νικόλαος Αφράτης, Επίκουρος  Καθηγητής, Αντωνία Τέρπου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δημήτριος Λαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής καθώς και Όλγα Αρβανίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια.

Στο τέλος των διαλέξεων δόθηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, από τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.

Χαιρετισμό πριν από την έναρξη των διαλέξεων απηύθυναν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα θέματα Διασύνδεσης του Δήμου με το Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ Ευαγγελία Σακκή – Καραμούζη.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Δανέλης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τόνισε τη χρησιμότητα αυτών των δράσεων επειδή μέσα από την γνώση και την εκπαίδευση προέρχεται η επιτυχία.

Τέλος, ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς επεσήμανε την αναγκαιότητα των ομιλιών και τον επωφελή τους χαρακτήρα για την περιοχή και την ενημέρωση εκείνων που ασχολούνται ευρύτερα με τον κλάδο του Πρωτογενούς Τομέα, υποσχόμενος τη συνέχεια των δράσεων αυτών.

Επιστροφή