Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στις ΗΠΑ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στις ΗΠΑ
18 Ιουνίου 2024, 20:53
A+ A-
Συμμετέχει σε πρόγραμμα του State Department. Συναντήθηκε και με ζεύγος Ευβοέων ομογενών.  

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος του U.S. Department of State, έπειτα από συντονισμό με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

O Φάνης Σπανός συμμετέχει στο πρόγραμμα "International  Visitors  Leadership Program - IVLP" του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με θέμα «Ευρωπαϊκή - Περιφερειακή συνεργασία στη διαχείριση καταστροφών και εκτάκτων αναγκών».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τους θεσμούς και τις μεθόδους διαχείρισης κρίσεων σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο στις Η.Π.Α. μέσα από τη συνεργασία δημόσιων, ιδιωτικών και μη κυβερνητικών φορέων.

Στην οκταμελή αποστολή μετέχουν πολιτικά, διπλωματικά και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη από επτά ακόμη χώρες (Αυστρία, Ισλανδία, Λιθουανία, Κύπρο, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Φάνης Σπανός συμμετείχε σε πολλές συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Washington D.C. και στις παρωκεάνειες βορειοδυτικές Πολιτείες Oregon και Washington.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός προέβη σε σειρά θεσμικών συναντήσεων με στελέχη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, της Ομογένειας και της Εκκλησίας:

Στην Washington D.C συναντήθηκε με την πρέσβη της Ελλάδας στις Η.Π.Α., κ. Κατερίνα Νασσίκα, καθώς και στελέχη της πρεσβείας, τον συγγραφέα και εκδότη Μιχάλη Ιγνατίου, τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικάνικου Ινστιτούτου Nick Larigakis.

Επίσης, τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου της Ουάσιγκτον, Ηλία Μπόρσα, καθώς και με δεκαμελή αντιπροσωπεία της Ομογένειας από φορείς, όπως η Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, ο Τοπικός Σύλλογος Ρουμελιωτών και ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής "Βελούχι".

Ακόμη, ο Φάνης Σπανός συναντήθηκε με τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. αρμόδιο για τους ενεργειακούς πόρους (Assistant Secretary of State for Energy Resources) και τ. Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt.

Στο Βανκούβερ της πολιτείας Ουάσιγκτον, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, καθώς και με το ζεύγος των Ευβοέων ομογενών με σπουδαία φιλανθρωπική προσφορά, Ισίδωρο και Μαρία Γαρυφαλλάκη, με τους οποίους επισκέφτηκε το Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας της περιοχής.

Επιστροφή