ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Η σταδιακή υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας θα οδηγήσει στην οριστική κατάργηση της

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Η σταδιακή υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας θα οδηγήσει στην οριστική  κατάργηση της
20 Ιουνίου 2024, 20:25
A+ A-
 Ο Σύλλογος εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. των Νομών Βοιωτίας–Εύβοιας κλιμακώνει τις αντιδράσεις.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ νομών Βοιωτίας και Εύβοιας, εξέδωσε ανακοίνωση, αφού εκτίμησε τις εξελίξεις αναφορικά με την υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, τονίζοντας – μεταξύ άλλων- τα εξής:

  • Η σταδιακή υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας θα οδηγήσει στην οριστική  κατάργηση της.
  • Οι επιχειρήσεις και  οι φορολογούμενοι της  Εύβοιας θα επιβαρυνθούν με το  κόστος της μετακίνησής τους στις Υπηρεσίες της Αττικής.
  • Από τις 21/10/2024 οι πολίτες του Νομού Ευβοίας  θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τις κεντρικές Υπηρεσίες.
  • Η απόφαση αυτή αποτελεί την συλλήβδην τιμωρία όλων των εργαζομένων της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και  την πλήρη αποποίηση των ευθυνών της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε.
  • Η εφαρμογή των  οργανωτικών  αλλαγών  της Διοίκησης στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας θα αποτελέσει προπομπό και για όλες τις περιφερειακές Δ.Ο.Υ.

Όπως επισημαίνεται, «οι εξελίξεις αυτές επιβαρύνουν υπέρμετρα και χωρίς αιτία πολίτες και επιχειρήσεις του Νομού Εύβοιας. Απαιτείται συνεπώς η έμπρακτη άσκηση πίεσης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, από όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών φορέων της Εύβοιας, προκειμένου να  ανατραπεί  η απόφαση  υποβάθμισης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.»

 Ο Σύλλογος εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. των Νομών Βοιωτίας–Εύβοιας θα πραγματοποιήσει  έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 27 Ιουνίου 2024,  προκειμένου να αποφασιστεί  η κλιμάκωση των αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο, στις οποίες καλούνται εκ των προτέρων σε συμπαράσταση όλοι οι φορείς της Εύβοιας.

 Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση:

" Καλούμε όλους τους φορείς της Εύβοιας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συνταχθούν στον  αγώνα για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας με πλήρεις φορολογικές αρμοδιότητες για την εξυπηρέτηση του πολίτη της Ευβοίας στον τόπο συμφερόντων τους."

Επιστροφή