Cheesecake με λευκή σοκολάτα

Cheesecake με λευκή σοκολάτα
12 Αυγούστου 2024, 07:00
A+ A-
Τόσο ιδιαίτερο, τόσο μοναδικό!

Υλικά:

Για τη βάση:

• 250 γραμ. τριμμένα μπισκότα τύπου digestive

• 80 γραμ. λιωμένο βούτυρο


Για την κρέμα:

• 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

• 50 γραμ. ζάχαρη άχνη

• 400 γραμ. τυρί κρέμα

• ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

• 50 γραμ. μέλι

• 180 γραμ. λευκή, λιωμένη κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκ., το απλώνουμε με ένα κουτάλι και το πατάμε με τη βάση ενός ποτηριού, ώστε να είναι ομοιόμορφο.

Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. 

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, παίρνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη, ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.

Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-6 ώρες για να σφίξει.

Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή