«Αξιοκρατική» συγκρότηση σε πράσινο φόντο

«Αξιοκρατική» συγκρότηση σε πράσινο φόντο
11 Ιουλίου 2011, 08:19
A+ A-
Η ΔΑΚΕ καταγγέλει αναξιοκρατία στο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολείων στην Εύβοια.

Κομματική σκοπιμότητα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας στη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών στα Δημοτικά Σχολεία της Εύβοιας.

Η ΔΑΚΕ καταγγέλλει ότι μία νηπιαγωγός και μία γυμνάστρια, στελέχη της ΠΑΣΚ και οι δύο, κρίθηκαν ικανότερες από την Προϊσταμένη του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Εύβοιας.

Ακολουθείο το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ. 

"Ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα οι συνεντεύξεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων με την πολιτική ηγεσία να θέτει πάνω από το συμφέρον της Δημόσιας Εκπαίδευσης, την κομματική σκοπιμότητα και την παραταξιακή «λογική».

Στελέχωσε τα Συμβούλια Επιλογής χωρίς κριτήρια, με πρόσωπα που σε πληθώρα περιπτώσεων δεν έχουν στο ελάχιστο την διοικητική κατάρτιση και την εμπειρία έναντι άλλων υποψήφιων μελών που απορρίφθηκαν ή ορίστηκαν «τιμητικά» αναπληρωματικά μέλη. Έχουν βέβαια το βασικό προσόν να είναι στελέχη συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας όρισε με απόφασή του ως ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ μέλη και όχι ως τακτικά, την Προϊσταμένη του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Λουκοπούλου Ελένη και τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Εύβοιας κ. Παντιώρα Γαβριήλ. Έκρινε όμως ως ικανότερα για τακτικά μέλη τη νηπιαγωγό Κορωναίου Βενετσιάνα και την γυμνάστρια Βαρβάρου Ευφροσύνη, οι οποίες είναι και μέλη της ΠΑΣΚ. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!!

Για την «τιμητική» θέση του αναπληρωματικού μέλους η κ. Λουκοπούλου υπέβαλε άμεσα την παραίτησή της για λόγους ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Όμως ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Αργυρόπουλος δεν την έκανε δεκτή ισχυριζόμενος ότι δε συντρέχουν προσωπικοί λόγοι όπως προβλέπει η νομοθεσία!! Αν οι ΑΡΧΕΣ και οι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ενός ανθρώπου δεν είναι προσωπικοί λόγοι, τότε ποιοι λόγοι είναι προσωπικοί για τον κ. Αργυρόπουλο;;

Η ΔΑΚΕ/Π.Ε. καταγγέλλει την απόφαση αυτή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και θεωρεί ότι κι αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα είναι επιλογές ημετέρων και προθύμων."

Στη φωογραφία δύο στελέχη της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας, ο Χρήστος Θεοδουλίδης και ο Γιάννης Καλτσάς.

Επιστροφή