Κους-κους & σχόλια

Όποιος είναι τσιγκούνης να μείνει μπακούρης!

12 Ιουλίου 2011, 08:15
Η Χριστίνα και η Φιλίππα(φωτό) δεν γουστάρουν τους τσιγκούνηδες. ¶λλες Χαλκιδέες πάντως τους αντέχουν. 

Θυμάστε την ελληνική ταινία με τον Θανάση Βέγγο, που έλεγε στη γυναίκα του "Θα σε κάνω αρχόντισσα", αλλά την είχε σαν ... ζητιάνα εξαιτίας της τσιγκουνιάς του. Ο άνθρωπος είχε 5 διαμερίσματα πολυτελείας, αλλά έμενε σε σπίτι-ερείπιο γιατί κονόμαγε πολλά από τα νοίκια.

Χαρακτήρες σαν αυτόν της ταινίας υπάρχουν πολλοί στην πραγματική ζωή και το ερώτημα είναι, τους αντέχουν οι γυναίκες; Εμείς πάντως κάναμε το ...δημοσιογραφικό μας καθήκον επί του θέματος. Με ποιο τρόπο;

Μα φυσικά κάνοντας ρεπορτάζ, με τα ερωτήματα. Αν καταλάβετε ότι ο σύντροφός σας είναι τσιγκούνης θα συνεχίζετε να είσαστε μαζί του; Πότε θεωρείτε τσιγκούνη έναν άντρα;

Δύο πανέμορφες αδελφές, η Χριστίνα και η Φιλίππα Τσακώνη έτυχε να μας μιλήσουν πρώτες και ήταν κατηγορηματικές, αφού με άλλα λόγια μας είπαν: Όποιος είναι τσιγκούνης να μείνει μπακούρης, τι τις θέλει τις σχέσεις;

Συγκεκριμένα τα κορίτσια σχολίασαν: " Χωρίς δεύτερη σκέψη θα παρατούσαμε κάποιον αν ήταν τσιγκούνης. Να μην μας κάνει ποτέ δώρα, να θέλει να πληρώνουμε μισά-μισά στις εξόδους και να βγαίναμε μία φορά ...το μήνα είναι σαφείς ενδείξεις τσιγκουνιάς, οπότε ένας τέτοιος άντρας δεν κάνει για σύντροφος μας."

Μαζί με τα αγόρια Σπύρο Αμπατζή και Σωτήρη Τζάχο ...πετύχαμε στο δρόμο την ¶ρτεμη Χουλιαρά και την Ρούλα Ρίγκου. Ίσως γι΄αυτό μας φάνηκαν εξαιρετικά δεκτικές στην τσιγκουνιά, αφού τόνισαν:

" Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουμε ελαττώματα. Αν μας έβγαινε τσιγκούνης ο σύντροφος, αλλά ήταν σωστός στα υπόλοιπα στοιχεία της σχέσης δεν θα μας πείραζε." Όπως είναι φυσικό ένα αυθόρμητο "μπράβο" βγήκε από τα χείλη των αγοριών, μόλις άκουσαν αυτή τη δήλωση. 

Αντίθετες απόψεις επί του θέματος έχουν δύο φίλες, η Νέλη Νικοπούλου και η Σοφία Τσιαβίδα.  Η Νέλη αντέχει την τσιγκουνιά, αντίθετα η Σοφία την απεχθάνεται και σημειώνει:

" Η τσιγκουνιά καταντάει κουραστική και οδηγεί την σχέση σε κρίση. Φανταστείτε να βγείτε για ψώνια και να μετράει ο άλλος και τα πεντάλεπτα, που του δίνουν ρέστα ή να να σου λέει όλο μη ψωνίζεις αυτό, μην ψωνίζεις το άλλο. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα..." 

Η Ράνια Σταθοπούλου-Γλυκού δεν αντέχει την τσιγκουνιά, ωστόσο επισημαίνει: " Αν ανακάλυπτα ότι ο σύντροφός μου είναι τσιγκούνης πριν το γάμο θα τον χώριζα και δεν θα τον παντρευόμουν ποτέ.

"Αν όμως το ανακάλυπτα μετά το γάμο, δεν θα τον χώριζα, θα προσπαθούσα να αντέξω, αν και πιστεύω ότι ο τσιγκούνης άνθρωπος είναι τσιγκούνης και στα αισθήματα, τσιγκουνεύεται να δώσει ακόμη και την αγάπη." 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ