ΕΙΡΗΝΗ ΤΑΠΟΥΤΗ: Εκπαιδεύει βοηθούς κτηνιάτρων
12 Σεπτεμβρίου 2024, 13:14
Η γνωστή κτηνίατρος την ώρα που φροντίζει έναν χαριτωμένο σκύλο στην κλινική της.
Η Ειρήνη Ταπούτη με τον γιο της Βασίλη Σίνο, ο οποίος θα συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της κλινικής.
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία σε συνεργασία με ΙΕΚ
Την αγάπη της για τα ζώα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά η γνωστή κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη. Συνεργάζεται με το ΙΕΚ «Εxelixis» για τη δημιουργία τμήματος βοηθού κτηνιάτρου, που θα λειτουργήσει από φέτος.
Η «Γνώμη» επισκέφθηκε την κυρία Ταπούτη στο νοσοκομείο μικρών ζώων «Κυανούς Σταυρός», που διατηρεί στη Λάμψακο, και έμαθε περισσότερα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της.

«Στόχος μας είναι η απόκτηση ενός τίτλου σπουδών, που να ικανοποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου κτηνιατρείου και των pet shop. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν διατροφή μικρών ζώων, φαρμακολογία, φυσιολογία και παθολογία σκύλου και γάτας, διαχείριση επείγοντος περιστατικού και νοσηλεία ασθενών ζώων» δήλωσε στην εφημερίδα μας η κυρία Ταπούτη.
Εξάλλου, η παρουσία βοηθού κτηνιάτρου είναι σημαντική από την υποδοχή του ιδιοκτήτη στον χώρο της κλινικής μέχρι την αποχώρηση του νοσηλευόμενου ζώου. Η υπευθυνότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε κάθε κλινική αντιστοιχούν κανονικά πέντε βοηθοί νοσηλευτές για κάθε κτηνίατρο.
«Στόχος μου είναι να εκπαιδεύσω στον ύψιστο βαθμό τους σπουδαστές για να μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα και στον πιο απαιτητικό γιατρό» επισημαίνει η Ειρήνη Ταπούτη και μας απαριθμεί τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν:
1) Χειρισμός όλου του εξοπλισμού (αιματολογικοί αναλυτές - υπέρηχοι - ακτινολογικά και αξονικοί τομογράφοι).
2) Προετοιμασία δειγμάτων για τα εργαστήρια και συμμετοχή σε θεραπείες και χειρουργεία.
3) Τήρηση ιατρικών αρχείων και εξυπηρέτηση πελάτη στις αγορές ειδών από pet shop.
4) Grooming και καλλωπισμός ζώων.

Το πρόγραμμα σπουδών θα ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια και είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής πρακτικής άσκησης στην κλινική «Κυανούς Σταυρός».
«Όλη η ομάδα της κλινικής θα συμμετάσχει σε αυτό το έργο και δεσμευόμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με μεράκι και αγάπη για το επάγγελμα» καταλήγει η Ειρήνη Ταπούτη.