Οδηγούμαστε στη χρεωκοπία με μαθηματική ακρίβεια

Οδηγούμαστε στη χρεωκοπία με μαθηματική ακρίβεια
18 Ιουλίου 2011, 11:16
A+ A-
Άρθρο του Βαγγέλη Αποστόλου για τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Εντελώς άστοχους χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε άρθρο του ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος πιστεύει ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία και η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Το πλήρες άρθρο του πρώην βουλευτή είναι το εξής:

"Στα τόσα που έχουν ειπωθεί από πλευράς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αξίζει να σταθούμε σε δύο , διαρκώς επαναλαμβανόμενες τις τελευταίες ημέρες , δηλώσεις του πρωθυπουργού  για τη ψήφιση του μεσοπροθέσμου : « ή εφαρμόζουμε τις πολιτικές των μνημονίων ή χρεοκοπούμε…» και για τις υποθήκες που  ζητούν οι  δανειστές μας : « δεν μπορούμε να δεχτούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα μας».

Δυστυχώς όμως πριν ακόμη «στεγνώσει το μελάνι» , παρότι όλα τα ψηφίσαμε και όλα τα δεχτήκαμε , ήρθε ο «πληθωρικός» τσάρος της οικονομίας Βαγγέλης Βενιζέλος να μας προσγειώσει σ΄αυτό που πολλοί προβλέψαμε : ΤΗ  ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ( οι επιθετικοί προσδιορισμοί ,όπως επιλεκτική , είναι δευτερεύουσας σημασίας ) .

Είναι να αναρωτιέται κανείς : Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που θα υποθηκεύσει το σπίτι του για να πάρει ένα δάνειο , που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να το αποπληρώσει κι όταν έρθει αυτή η ώρα θα το χάσει; Ασφαλώς όχι , εκτός αν πρόκειται για ανόητο ή για πρόσωπο με τάσεις οικονομικής αυτοχειρίας .

Κι  όμως μια τέτοια κίνηση ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση με ένα νέο δάνειο μαμούθ για να πληρωθούν τα προηγούμενα , με την ιδιαιτερότητα βεβαίως των ενυπόθηκων διασφαλίσεων , που όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής ασφαλώς και θα χρησιμοποιηθούν. Αυτή τελικά είναι η επιλεκτική χρεοκοπία του κ. Βενιζέλου. 

Και βέβαια το τελικό ερώτημα είναι: Αφού γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το πρόγραμμα που κλήθηκε να εφαρμόσει δεν βγαίνει , γιατί οδηγείται στην υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας μας ;

Η προσφυγή στις εκλογές αποτελεί πλέον τη μόνη λύση."

Επιστροφή