Πέντε άτομα στο ΙΚΑ Χαλκίδας

Πέντε άτομα στο ΙΚΑ Χαλκίδας
17 Ιουλίου 2011, 07:17
A+ A-
Μετά το ξύλο και τις μπουνιές δίνει υποσχέσεις ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Την υπόσχεση πως μέσα σε 15 μέρες θα στελεχωθούν τα ΙΚΑ της Εύβοιας με 8 άτομα - 5 εκ των οποίων στο ΙΚΑ Χαλκίδας- έδωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.

Οι δύο άντρες είχαν συνάντηση την Παρασκευή 15 Ιουλίου, με τον Συμεών Κεδίκογλου να θέτει το θέμα της τραγελαφικής πια κατάστασης στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Χαλκίδας, όπου οι ασφαλισμένοι παίζουν μπουνιές για να αναρριχηθούν στη σειρά προτεραιότητας και να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή, ο Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα (κλασικό...), το οποίο απέδωσε στη μαζική φυγή εργαζομένων από τα Ιδρύματα (3.000 λόγω λήξης σύμβασεων stage και 1.500 εξαιτίας συνταξιοδότησης).

Υποσχέθηκε, λοιπόν, ότι από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού Κ9 της Αγροτικής θα διατεθούν 8 άτομα για τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στο νομό, τα πέντε από τα οποία θα τοποθετηθούν στο ΙΚΑ Χαλκίδας.

Οσον αφορά, όμως, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υποκαταστήματα στο Μαντούδι, τη Λίμνη και την Αγία Αννα, ο Γιώργος Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε πως το μέλλον τους προβλέπεται δυσοίωνο.

Είπε στον Συμεών Κεδίκογλου ότι δεν πρόκειται να γίνουν μετατάξεις, όπως έχει ζητηθεί, αλλά θα προωθήσει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τα ΚΕΠ που εδράζονται στην περιοχή. Στην ουσία, δηλαδή, έβαλε ταφόπλακα στη λειτουργία αυτών των υποκαταστημάτων στα πλαίσια του γενικού ξεχαρβαλώματος των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους.

Επιστροφή