Τα "μάζεψε" η ΕΡΤ για την απάντηση στον Κεδίκογλου

Τα μάζεψε η ΕΡΤ για την απάντηση στον Κεδίκογλου
17 Ιουλίου 2011, 12:28
A+ A-
Εβγαλε νέα ανακοίνωση για να διαψεύσει πως υποκαθιστά τον Υπουργό.

Μέσω ...διαδικτύου πήρε απάντηση στην ερώτησή του για τις ατασθαλείες στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι δεν μπορεί το site της ΕΡΤ να υποκαθιστά τον Υπουργό Τύπου, ο οποίος οφείλει να δίνει απαντήσεις στο Κοινοβούλιο.

Η ΕΡΤ στην...ανάρτησή της ισχυρίζεται πως τα όσα καταγγέλλει ο Κεδίκογλου, ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και το Μονομελές Πρωτοδικείο που εκδικάζει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με τον τρόπο εκποίησης της περιουσίας της.

Επειδή, όμως, δημιουργήθηκε σάλος με το φαινόμενο να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το εποπτευόμενο όργανο αντί του Υπουργού, η ΕΡΤ εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία λέει: "Απαντήσαμε μέσω διαδικτύου μόνο για το ζήτημα της αποστολής του δορυφορικού σήματος εκτός Ελλάδος και ουδεμία πρόθεση έχουμε να υποκαταστήσουμε το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η ΕΡΤ θα θέσει υπόψη του αρμόδιου υπουργού το πλήρες κείμενο των απόψεών της για το περιεχόμενο της εν λόγω ερώτησης, ευθύς ως η ερώτηση αυτή της κοινοποιηθεί νόμιμα".  

Κατά τα λοιπά, ο "γαλάζιος" βουλευτής επισημαίνει τα παρακάτω για την Εθνική Ραδιοτηλεόραση:

"Αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσα, δηλαδή:  Αφού η ΕΡΤ ανακοίνωσε επισήμως «εγγυημένα ετήσια έσοδα» 900.000 δολάρια ΗΠΑ ετησίως, γιατί η τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίσθηκε στις 50.000 ευρώ ετησίως, ήτοι 600.000 ευρώ λιγότερα κατ΄ έτος;

Είναι δυνατόν η ΕΡΤ να πωλεί όλο το ελληνικό της πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων των πανάκριβων αθλητικών γεγονότων το οποίο στοιχίζει στον ελληνικό λαό 300.000.000 ευρώ ετησίως για όλες τις χώρες του κόσμου (πλην Ελλάδας) με τιμή εκκίνησης 50.000 ευρώ κατ΄ έτος; και μάλιστα χωρίς ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟκαι χωρίς τις προβλέψεις του νόμου περί ονομαστικοποίησης μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου; Έτσι αντιλαμβάνονται η ΕΡΤ και η Κυβέρνηση την διαφάνεια; Πως διασφαλίζεται χωρίς ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ότι θα επιτευχθεί το μέγιστο όφελος για την ΕΡΤ;

 Όσον αφορά το τμήμα της απάντησης της ΕΡΤ για την αναβολή του διαγωνισμού όπου αναφέρει ότι « πράγματι ο διαγωνισμός αναβλήθηκε όχι όμως ύστερα από αίτημα της PCCW όπως ανακριβώς αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης», παραθέτω την με αριθμό πρωτοκόλλου 10944/30.6.2011 ΑΠΟΦΑΣΗ του Διευθύνοντος Συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη όπου αναφέρεται ότι : «έχοντας υπόψη... τα από 26/6/2011 και 27/6/2011 αιτήματα με fax των εταιρειών RRSAT GlobalCommunicationsNetworkLTD και PCCWGlobal (Hellas) S.A. αντίστοιχα για παράταση του χρόνου διενέργειας του ανωτέρω διαγωνισμού... ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την παράταση του χρόνου διενέργειας του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού...».

 Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ ομιλεί για «ανάθεση μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος» ενώ στην υπ’ αριθμόν 3864/26.8.2010 ανακοίνωση των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΡΤ την οποία παραθέτω ομιλεί για «ανάθεση με την διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

 Η αντίφαση στις ανακοινώσεις της ΕΡΤ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τον Αύγουστο του 2010 δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά για το τι πραγματικά έγινε. Γι αυτό και επιβάλλεται η κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων είτε στην Ολομέλεια της Βουλής είτε στην μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

Αφού παραδέχεται η ΕΡΤ ότι εκκρεμεί εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στις 29.08.2011 για τις δύο συμβάσεις, αφ’ ενός με την FRANCE TELECOM GLOBECAST για Ευρώπη/Κύπρο και αφ’ ετέρου με την COMART TELECOM για Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία, πώς άραγε ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει δικαστική διαμάχη με τον Κρατικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας FRANCE TELECOM GLOBECAST»;

 Μήπως θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι υπουργοί ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί με το θέμα αυτό που αφορά την πρόσβαση εκατοντάδων χιλιάδων ομογενών τηλεθεατών στο πρόγραμμα της ΕΡΤ;"

Επιστροφή