Αγγουράκι τουρσί

Αγγουράκι τουρσί
4 Νοεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Θα το χρησιμοποιήσετε παντού!

Υλικά:

• 1 κιλό αγγούρια κομμένα σε φέτες

• 2 κ.σ. χοντρό αλάτι

• 1,5 κούπα μηλόξιδο

• 3/4 κούπας λευκό ξίδι

• 1/3 κούπας νερό

• 1,5 κ.σ. ζάχαρη

• 1 κ.γ. σπόρους λευκής μουστάρδας

• 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι σε κόκκους

• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις φέτες αγγουριού και τις καλύπτουμε με το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη να σταθούν για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να φέρουμε σε βρασμό.

Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει καλά σκεπασμένο.

Στη συνέχεια, ξεπλένουμε καλά τα αγγούρια και τα στεγνώνουμε εξίσου καλά.

Έπειτα, τα τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και τα σκεπάζουμε με το μείγμα της κατσαρόλας.

Κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή