Κιμαδόπιτα
Υλικά:
• 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
• 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, φρυγανισμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. πελτές
• 1/2 κούπα νερό
• 3/4 κ.γ. ρίγανη
• 2 κολοκυθάκια τριμμένα
• 2 καρότα τριμμένα
• 200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
• 2 αβγά
• 300 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
• πάπρικα
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για άλλα 7-8 λεπτά περίπου.
Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για λίγο και μετά βάζουμε τη ρίγανη και το νερό.
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Αυτό το μείγμα το βάζουμε στον κιμά και προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνω τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί, ώστε να τις χωράει όλες ίσα-ίσα.
Στρώνουμε από πάνω το μείγμα του κιμά και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!