Καλαμάρια γεμιστά με γαρίδες
Υλικά:
• 800 γραμ. καλαμάρια
• 1,5 κούπα ζωμός λαχανικών
• 10 μεγάλες γαρίδες ψιλοκομμένες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1/3 κούπας λευκό κρασί
• Ξύσμα από ένα λεμόνι
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια χωρίς να τα σκίσουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις βράσει ρίχνουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά με κλειστό καπάκι.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα σε μία πιατέλα και αφήνουμε τα κεφάλια τους να βράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 μόνο λεπτά.
Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για άλλα 4 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, κόβουμε τα καλαμάρια σε χοντρές ροδέλες και τις τοποθετούμε μαζί με τα κεφάλια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ό,τι υγρό απέμεινε από το μείγμα της γαρίδας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!