Τάρτα σοκολάτας-καφέ
Υλικά:
Για τη βάση:
• 2 κούπες μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
• 10 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
• 2 κούπες κρέμα γάλακτος
• 400 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
• 1 βανίλια
• 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Με τη βοήθεια του πάτου ενός ποτηριού, απλώνουμε και πατάμε καλά το μείγμα, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα παντού τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Βγάζω την ταρτιέρα από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Για τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα και πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το λικέρ καφέ συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το ανακάτεμα.
Μόλις το μείγμα κρυώσει το προσθέτουμε στην ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.
Μπορούμε να γαρνίρουμε την τάρτα με σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή φρούτα της αρεσκείας μας.
Καλή σας απόλαυση!