Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου
Υλικά:
• 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
• 1/2 κούπα σόγια σος
• 1/4 κούπας κόκκινο κρασί
• 1/2 κούπα χυμός ντομάτας
• 2 κ.σ. κέτσαπ
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ρίγανη
• πάπρικα
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φτερούγες κοτόπουλου, και ανακατεύουμε καλά, ώστε να φτιάξουμε μία μαρινάδα.
Στη συνέχεια βάζουμε μέσα στη μαρινάδα τις φτερούγες, ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-6 ώρες γυρίζοντας κατά διαστήματα το κοτόπουλο, ώστε να μαριναριστεί καλά απ΄ όλες τις πλευρές.
Έπειτα, τοποθετώ τις φτερούγες σε σχάρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Κάθε 10 λεπτά, περνάω με πινέλο τις φτερούγες με τη μαρινάδα.
Καλή σας απόλαυση!