Ψωμί χαρουπιού
Υλικά:
• 400 γραμ. αλεύρι από σιμιγδάλι
• 150 γραμ. αλεύρι από χαρούπι
• 1 κ.γ. αλάτι
• 25 γραμ. φρέσκια μαγιά
• 20 γραμ. ελαιόλαδο
• 20 γραμ. καστανή ζάχαρη
• 1+1/3 κούπας χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι από σιμιγδάλι, το αλεύρι από χαρούπι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε στο κέντρο μία μικρή λακκούβα και προσθέτουμε εκεί το μείγμα της μαγιάς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Έπειτα, τοποθετούμε τη ζύμη σε μία μακρόστενη φόρμα, τη λαδώνουμε με ένα πινέλο και την πασπαλίζουμε με λίγο χαρουπάλευρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 220 βαθμούς και μετά από 10 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμη.
Καλή σας απόλαυση!