Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα
29 Νοεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Με ζύμη κουρού

Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλο κουρού

• 500 γραμ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

• 1 κ.γ. βούτυρο

• 2 κ.σ. χυμός λεμόνι

• 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος

• 1/2 κούπα γάλα

• 4 αβγά

• 400 γραμ. κίτρινα τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας

• μοσχοκάρυδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι με 3 κ.σ. νερό και με το μείγμα ραντίζουμε τα μανιτάρια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να μην έχει υγρά το μείγμα.

Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μανιταριών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αλείφουμε με βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού και στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού. Ρίχνουμε το μείγμα μανιταριών και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κουρού.

Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο αβγό  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή