Μην κλείνετε λιμάνια και αεροδρόμια

20 Ιουλίου 2011, 08:22
A+ A-
Οι πολίτες κατανοούν τους ταξιτζήδες, αλλά τους "απαγορεύουν" να πλήττουν τον τουρισμό.
Θερινή κόντρα διαρκείας έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους οδηγούς ταξί για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει το επάγγελμα των τελευταίων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Ραγκούσης αποτελεί κόκκινο πανί για τους ταξιτζήδες, αφού πήρε πίσω το νόμο Ρέππα και προώθησε με νομοσχέδιο την απόκτηση άδειας ταξί από τον οποιονδήποτε με μια απλή αίτηση!

Η κωλοτούμπα της κυβέρνησης εξαγρίωσε τους ταξιτζήδες, οι οποίοι ξεκίνησαν απεργιακό αγώνα και χθες αποφάσισαν να τον παρατείνουν επ' αόριστο. Ωστόσο, η κίνηση τους να κλείσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε την αγανάκτηση των πολιτών.

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τα χρήματα από τον τουρισμό, εικόνες με καταλαιπωρημένους -λόγω των μπλόκο- τουρίστες έκαναν το γύρο του κόσμου αμαυρώνοντας τη φήμη μας. Φαίνεται πως μόνοι μας πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας και η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει φρένο στις τυφλές αντιδράσεις των ταξιτζήδων.

Την εναντίωσή τους στο κλείσιμο των αεροδρομίων και των λιμανιών εκφράζουν σήμερα στο egnomi.gr και οι Χαλκιδέοι πολίτες. Κατανοούν μεν τους οδηγούς ταξί, αλλά τους καλούν να σταματήσουν να ρίχνουν στον κατήφορο τον τουρισμό. Πάμε να διαβάσουμε τι μας είπαν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΚΑΡΟΖΟΥ

 "Πρέπει άμεσα να διακόψουν αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες. Οσα δίκια και να έχουν, βλάπτοντας την οικονομία της χώρας, η οποία περιμένει το καλοκαίρι να μαζέψει ρευστό από τους τουρίστες".



ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΪΝΤΑ

"Αποδεικνύεται με τις αντιδράσεις των ταξιτζήδων ότι εμείς οι ίδιοι ζημιώνουμε τη χώρα και δεν έχουμε ανάγκη από ...τρίτους γι' αυτό. Μόνο ο τουρισμός μας έχει μείνει, δεν το καταλαβαίνουν; Μπορούν κάλλιστα να κάνουν απεργία, αλλά όχι να μπλοκάρουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Αυτό παραπάει".


Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΑΒΟΣ-ΜΑΡΘΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

"Εχουν δίκιο οι ταξιτζήδες και κάπως πρέπει να το βρουν. Ας κάνουμε υπομονή -κι εμείς και οι τουρίστες- και πιστεύουμε πως με την πίεση που άσκησαν σύντομα θα λύσουν τα μπλόκα ερχόμενοι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση".

Επιστροφή