ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τα έργα στην Εύβοια από την Περιφέρεια γίνονται σε ρυθμούς … χελώνας
Με αφορμή την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του τεχνικού προγράμματος 2025 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Μαρκόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:
« Όλα τα μεγάλα έργα αποκατάστασης που υλοποιούνται στην Εύβοια με επιτήρηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ευρίσκονται στο ¼ έως 1/3 της υλοποίησης.
Συγκεκριμένα:
- Αποκατάσταση οδού Σκύρου-Λιναριάς, συμβασιοποιημένο 10/2022, στο 28%.
- Αποκατάσταση Στόμιο-Πλατάνα-Οξύλιθος, συμβασιοποιημένο 7/2021, στο 30%.
- Αποκατάσταση & αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Μαντούδι-Λίμνη-Αγία ¶ννα, συμβασιοποιημένο 7/2022, στο 24%.
- Αποκατάσταση Δήμων Χαλκιδέων & Διρφύων-Μεσσαπίων, συμβασιοποιημένο 8/2021, στο 31%.
Η κατάσταση που περιγράφεται ανωτέρω καταρρίπτει όλες τις δηλώσεις περί «εργοταξίου» στην Εύβοια και μαζί με την νέα αναβολή έναρξης της Παράκαμψης Χαλκίδας, με αστείες δικαιολογίες.
Αποδεικνύουν ότι η παρέμβαση της Περιφέρειας τόσο στην κυβέρνηση για τον ρυθμό χρηματοδότησης, όσο και στους μεγάλους και μικρούς εργολάβους πανελλαδικής εμβέλειας, είτε Ευβοϊκής μόνον δράσης είναι ασθενής.
Δυστυχώς ο Νομός πάλι είναι σε «αυτόματο πιλότο» χωρίς πολιτική ή αυτοδιοικητική υπεράσπιση.»