Σαλάτα καρπών

Σαλάτα καρπών
6 Δεκεμβρίου 2024, 07:00
A+ A-
Ταιριάζει ...παντού!

Υλικά:

• 80 γραμ. ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό

• 80 γραμ. φακές

• 80 γραμ. πλιγούρι

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Για το dressing

• 1 λιαστή ντομάτα πολτοποιημένη

• 1/4 κούπας ελαιόλαδο

• 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

• 1/2 κ.γ. μέλι

• 1 κ.γ. μουστάρδα

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε ξεχωριστά τα ρεβύθια και τις φακές και στραγγίζουμε καλά.

Σκεπάζουμε με ζεστό νερό το πλιγούρι για 30 λεπτά περίπου και στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα βρασμένα ρεβύθια, τις φακές, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Έπειτα, πιέζουμε με τα χέρια μας το πλιγούρι και το ανακατεύουμε ελαφρά με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.

 

Για το dressing

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να πάει παντού.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή