Αρνίσια παϊδάκια με κρεμώδες σπανάκι
Υλικά:
• 1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια χοντρά
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
• αλάτι
• πιπέρι
Για το κρεμώδες σπανάκι
• 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• αλάτι
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Για το κρεμώδες σπανάκι
Τοποθετούμε το σπανάκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και το αχνίζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Στα μισά του χρόνου θα ανακατέψουμε μία φορά.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το σπανάκι σε σουρωτήρι και το πατάμε ελαφρά, ώστε να βγάλει όλα του τα υγρά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για περίπου 5 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 4 λεπτά.
Για τα παϊδάκια
Αλείφουμε τα παϊδάκια και από τις δύο μεριές με λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό-ραβδωτό τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και τοποθετούμε τα παϊδάκια όρθια από τη μεριά του λίπους στηρίζοντας το ένα με το άλλο. Τα αφήνουμε να ψηθούν έτσι για περίπου 4 λεπτά.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και γυρίζουμε τα παϊδάκια και τα "ξαπλώνουμε" από τη μία μεριά τους. Αλείφοντάς τα συνεχώς με το λίπος που έχουν βγάλει, τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα, τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια περιχύνοντάς τα με το κρεμώδες σπανάκι.
Καλή σας απόλαυση!