Ψητό ψάρι με βερμούτ
Υλικά:
• 2 ψάρια της αρεσκείας σας, 500 γραμ. το καθένα
Για τη μαρινάδα
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 1/4 κούπας βερμούτ
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
• 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, τοποθετούμε μέσα σε αυτήν τα ψάρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα ψάρια πάνω σε σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό, με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψάρια με τη μαρινάδα τουλάχιστον 5-6 φορές.
Καλή σας απόλαυση!