Συνάντηση με Σπηλιόπουλο για την Ηλεκτρομηχανική

Συνάντηση με Σπηλιόπουλο για την Ηλεκτρομηχανική
24 Ιουλίου 2011, 16:45
A+ A-
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις πληρωμές των εργαζομένων.

Συνάντηση για το μέλλον της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης είχε την Πέμπτη το βράδυ το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο και τον βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την Ηλεκτρομηχανική (αποκρατικοποίηση, εργαζόμενοι κλπ), χωρίς ωστόσο να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά του Υπουργείου.

Ο κ. Σπηλιόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον επενδυτών για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα(ΕΑΣ) - στα οποία ανήκει η Ηλεκτρομηχανική -, ενώ διατύπωσε τη βούληση της Κυβέρνησης να διατηρήσει το κράτος ένα ποσοστό της τάξης του 34%, που του εξασφαλίζει την "καταστατική μειοψηφία".

Σχετικά με το καθεστώς που διέπει τους εργαζόμενους, ο κ. Σπηλιόπουλος επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έχει ψηφιστεί για τον ΟΣΕ (απορρόφηση εκ των έσω, μετατάξεις). Ωστόσο ο υφυπουργός είπε ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για διαφορετική μελλοντική αξιοποίηση ειδικά των εργαζομένων της Κύμης, λόγω της θέσης του εργοστασίου και του μικρού σχετικά αριθμού τους.

Τέλος, τα μέλη του σωματείου ενημερώθηκαν ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους και έτσι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, όπως έγινε με εργαζόμενους άλλων εργοστασίων του ομίλου.

 

 

Επιστροφή