ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Στηρίζουν και οι ρετσινάδες τα αγροτικά μπλόκα σε Κήρινθο και Ιστιαία

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Στηρίζουν και οι ρετσινάδες τα αγροτικά μπλόκα σε Κήρινθο και Ιστιαία
3 Φεβρουαρίου 2025, 19:38
A+ A-
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου τους.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας, με ανακοίνωσή του, στηρίζει τις δίκαιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών – κτηνοτρόφων – μελισσοκόμων, με τα μπλόκα που ήδη έχουν στηθεί στην Κήρινθο και στην Ιστιαία.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

" Τα αιτήματά τους είναι δίκαια, αποτελούν αιτήματα επιβίωσης, προκειμένου να μπορούν να παραμείνουν στο επάγγελμα, να παράγουν ποιοτικά κι φθηνά αγροτικά προϊόντα.

Συνάδελφοι αγρότες – κτηνοτρόφοι – μελισσοκόμοι, τα προβλήματα μας, έχουν κοινή μήτρα. Είναι η πολιτική που ακολουθείται από αυτούς που κυβερνούν και κυβέρνησαν, που μας κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς ενώ η ακρίβεια θερίζει, που μας αφήνουν με συντάξεις πείνας, χωρίς υγεία, που αφήνουν τον αγρότη χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς αγροτικά εφόδια, με υπέρογκο κόστος παραγωγής, με εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί, έτσι κάναμε και στο παρελθόν. Άλλωστε πολλοί από εμας στο κλάδο μας, έχουμε ταυτόχρονα απασχόληση και με τον αγροτικό τομέα.

Καλούμε τους συναδέλφους Ρετσινάδες, Δασεργάτες, Υλοτόμους, εργαζόμενους του προγράμματος, να στηρίξουν έμπρακτα τα μπλόκα,  με τα μηχανήματά τους και την φυσική τους παρουσία.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε."

Επιστροφή