ΧΑΛΚΙΔΑ: Κοπή πίτας, ομιλία για την ελληνική γλώσσα και μάθημα αρχαίων ελληνικών
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στον χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Ιωάννη Καράκωστα (Ιατρίδου 8 , Μέγαρο Καράκωστα, Χαλκίδα) πραγματοποιήθηκε με η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , την οποία και ευλόγησε ο π. Χαράλαμπος Ταραμίγκος, εφημέριος στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος ,παρευρέθηκαν τα μέλη , οι μαθητές , οι καθηγητές και φίλοι του Ιδρύματος Πολιτισμού Ιωάννη Καράκωστα, η πρόεδρος Πολυξένη Κυριακάκου-Παπαστρατή και η διευθύντρια Ελένη Μπαμπά.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η βουλευτής Ευβοίας NΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα κοινωνικής μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, η αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα-Μιμίκα Σακελλαράκη.
Επίσης, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργιάδη Κατερίνα Γεωργιάδη, η υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωση Ελένη Κατσάλη, η αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας Ανθούλα Αφράτη, η πρόεδρος Σοροπτιμιστριών Χάιντι Καραγιώργη, ο πρώην πρόεδρος Εφετών Γιάννης Καλαμάρας κ.ά.
Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα, πραγματοποιήθηκε εναρκτήρια ομιλία από τον καθηγητή φιλολογίας Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη.
Ακολούθησε η παρουσίαση της πρωτότυπης μεθόδου διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης σε παιδιά , από την φιλόλογο Χριστίνα Σπηλιώτη και ένα τμήμα μαθητών της.