Κασερόπιτα κανταΐφι
Υλικά:
• 400 γραμ. φύλλο κανταΐφι
• 400 γραμ. κασέρι χοντροτριμμένο
• 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
• 1 lt φρέσκο γάλα
• 5 αβγά
• 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε καλά το φύλλο κανταΐφι.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο κανταΐφι και το περιχύνουμε με 100 γραμ. βούτυρο περίπου.
Σκορπάμε ανακατεμένα τα τυριά πάνω από τα φύλλα.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και το περιχύνουμε με 50 γραμ. βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα.
Αφήνουμε το ταψί στην άκρη για περίπου 20-30 λεπτά, ώστε να "ρουφήξει" όλα τα υγρά η πίτα και έπειτα την περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.
Καλή σας απόλαυση!