Γύρισε από τις διακοπές αδύνατη

Γύρισε από τις διακοπές αδύνατη
12 Αυγούστου 2011, 09:17
A+ A-
Πέντε tips για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο.

Αν είσαι από τις κοπέλες εκείνες που δυσκολεύονται να πάνε διακοπές χωρίς να πάρουν κιλά, τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο. Ακολούθησε τους πέντε παρακάτω κανόντες και γύρισε από τις διακοπές χωρίς να πάρεις γραμμάριο.

1. Ξεκίνα με πρωινό

Ο μεταβολισμός σου θα ενεργοποιηθεί με ένα πλούσιο πρωινό. Βάλε φρούτα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, ακόμα και μαρμελάδες με λίγο ψωμί ολικής αλέσεως. Απόφυγε όμως τα κρουασάν και γενικά τα σφολιατοειδή.

2. Κάνε πολλά γεύματα

Μην περιμένεις να φας μία και καλή στην ταβέρνα το βράδυ. Αυτό θα κοιμήσει τον μεταβολισμό σου και θα σε οδηγήσει σε υπερβολές που θα έχουν ...άσχημα αποτελέσματα. Ειδικά λίγη ώρα πριν τον ύπνο. Προσπάθησε να κάνεις τουλάχιστον 4 μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα λοιπόν για να κρατάς σε εγρήγορση τον μεταβολισμό σου.

3. Αύξησε τις καύσεις

Το να είσαι εντελώς πειθαρχημένη στη διατροφή είναι ουτοπία κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αντ' αυτού προσπάθησε να αυξήσεις τις καύσεις σου με φυσική δραστηριότητα. Κολύμπι, περπάτημα, water sports και ό,τι άλλο παρουσιαστεί είναι καλές λύσεις για έξτρα κάψιμο θερμίδων.

4. Μην ξεχνάς τα υγρά

Στις διακοπές ο οργανισμός σου τα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Τα υγρά τονώνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Προσοχή όμως σε αυτά που περιέχουν καφεϊνη και αλκόολ. Δεν είναι ό,τι καλύτερο.

4. Πολλά φρούτα και λαχανικά

Εκτός από τις βιταμίνες που θα σου προσφέρουν, έχουν και φυτικές ίνες που μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Ξεκίνα το γεύμα σου με μία μεγάλη σαλάτα για να αποφύγεις την υπερκατανάλωση λιπαρών και τελείωσέ το με καλοκαιρινά φρούτα που θα αντικαταστήσουν τα λιπαρά γλυκά.

Καλές διακοπές!

Επιστροφή