Παγωτό ροδάκινο

Παγωτό ροδάκινο
2 Αυγούστου 2011, 18:50
A+ A-
Δροσερό καλοκαίρι.
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Ποιος θα το πίστευε ότι ο μακρινός πρόγονος του τόσο λαχταριστού παγωτού δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα το 2000 π.Χ.
Εβραζαν ρύζι μέσα σε αρωματισμένο με μυρωδικά γάλα και τοποθετούσαν μέσα στο χιόνι το μείγμα για να πήξει. Φανταστείτε το κάπως σαν παγωμένο ρυζόγαλο!
Με το πέρασμα των αιώνων άρχισαν να φτιάχνουν κάποια γλυκά χρησιμοποιώντας παγωμένους χυμούς φρούτων με γάλα ή και χωρίς πάντα με τον ίδιο τρόπο για να φτάσουν το 13ο αιώνα να πουλάνε στους δρόμους του Πεκίνου τις πρώτες γρανίτες ή παγωτά.
Ο Μάρκο Πόλο γυρνώντας από το ταξίδι του στην Κίνα λίγοι γνωρίζουν ότι έφερε στην Ιταλία και αυτή την τεχνική και έτσι άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα Ευρωπαϊκά παγωτά από φρούτα και γάλα.
Ευτυχώς για μας τα πράγματα έχουν αλλάξει και μπορούμε να το απολαμβάνουμε και να δροσιζόμαστε  το καλοκαίρι που ως γνωστόν χωρίς παγωτό καλοκαίρι δεν γίνεται!
Φτιάχνω γρήγορα κι εύκολα αυτό το εκπληκτικό παγωτό που με λιγότερες θερμίδες θα με δροσίσει.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 κιλό ώριμα ροδάκινα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 πορτοκάλι (χυμός)
60 γρ. ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος

EKΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε νερό που βράζει, ρίχνω τα ροδάκινα και τα αφήνω για ένα μόνο λεπτό. Τα βγάζω μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό και τα ξεφλουδίζω αμέσως.
Αφαιρώ τα κουκούτσια και με τα δάχτυλα κόβω τα φρούτα σε μικρά κομμάτια (δεν τα πολτοποιώ).
Ανακατεύω τα φρούτα με το λεμόνι, το πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει.
Το βάζω με την κρέμα στην παγωτομηχανή και παγώνω. Αν δεν έχω παγωτομηχανή απλώς το ανακατεύω με την κρέμα και το τοποθετώ στην κατάψυξη για 7 περίπου ώρες. Το βγάζω, το χτυπώ στο μίξερ και το ξαναβάζω στην κατάψυξη.
Απολαύστε το!

Επιστροφή