Αρνίσια παϊδάκια με πέστο
12 Αυγούστου 2011, 07:12
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Τι να πω τώρα εγώ; Πέστο κι έγινε!
Πάλι δεν γίνεται, όμως. Κάνει ζέστη και πού διάθεση για μαγειρέματα μέσα σε καυτές κουζίνες. Από την άλλη, κάτι πρέπει να φτιάξετε. Είναι κι αυτή η παρέα που θά ’ρθει το βραδάκι. Πάλι με πίτσες θα τη βγάλετε;
Όχι, θα σας πω εύκολα πράγματα. Ούτε μισή ώρα στην κουζίνα. Ολα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, να κάτι σαν το πέστο. Ώσπου να το πεις, έγινε.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 4 αρνίσια παϊδάκια (250 γραμ. το καθένα)
Για το πέστο:
• 150 γραμ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
• 30 γραμ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
• 40 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
• 120 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
• 2 σκελίδες σκόρδο στα τέσσερα
• 6 ντομάτες σε κομματάκια
• 100 γραμ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
• Φρέσκος βασιλικός, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το πέστο θα ανακατέψω όλα τα υλικά μαζί. Για τη σάλτσα σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτω το σκόρδο αφήνω ακόμη 5 λεπτά και προσθέτω τις ντομάτες και το θυμάρι και αφήνω 3 λεπτά, ρίχνω τις ελιές και αφαιρώ από τη φωτιά. Καρυκεύω το κρέας και το σοτάρω σε ελάχιστο λάδι και σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά από κάθε μεριά, αφαιρώ από τη φωτιά. Σκορπίζω λίγο πέστο πάνω από κάθε κομμάτι κρέας και το σερβίρω με τη σάλτσα.
Πες' το!

Τι να πω τώρα εγώ; Πέστο κι έγινε!
Πάλι δεν γίνεται, όμως. Κάνει ζέστη και πού διάθεση για μαγειρέματα μέσα σε καυτές κουζίνες. Από την άλλη, κάτι πρέπει να φτιάξετε. Είναι κι αυτή η παρέα που θά ’ρθει το βραδάκι. Πάλι με πίτσες θα τη βγάλετε;
Όχι, θα σας πω εύκολα πράγματα. Ούτε μισή ώρα στην κουζίνα. Ολα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, να κάτι σαν το πέστο. Ώσπου να το πεις, έγινε.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 4 αρνίσια παϊδάκια (250 γραμ. το καθένα)
Για το πέστο:
• 150 γραμ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
• 30 γραμ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
• 40 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
• 120 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
• 2 σκελίδες σκόρδο στα τέσσερα
• 6 ντομάτες σε κομματάκια
• 100 γραμ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
• Φρέσκος βασιλικός, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το πέστο θα ανακατέψω όλα τα υλικά μαζί. Για τη σάλτσα σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτω το σκόρδο αφήνω ακόμη 5 λεπτά και προσθέτω τις ντομάτες και το θυμάρι και αφήνω 3 λεπτά, ρίχνω τις ελιές και αφαιρώ από τη φωτιά. Καρυκεύω το κρέας και το σοτάρω σε ελάχιστο λάδι και σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά από κάθε μεριά, αφαιρώ από τη φωτιά. Σκορπίζω λίγο πέστο πάνω από κάθε κομμάτι κρέας και το σερβίρω με τη σάλτσα.