Αρνίσια παϊδάκια με πέστο

Αρνίσια παϊδάκια με πέστο
12 Αυγούστου 2011, 07:12
A+ A-
Πες' το!
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Τι να  πω τώρα εγώ; Πέστο κι έγινε!
Πάλι δεν γίνεται, όμως. Κάνει ζέστη και πού διάθεση για μαγειρέματα μέσα σε καυτές κουζίνες. Από την άλλη, κάτι πρέπει να φτιάξετε. Είναι κι αυτή η παρέα που θά ’ρθει το βραδάκι. Πάλι με πίτσες θα τη βγάλετε;
Όχι, θα σας πω εύκολα πράγματα. Ούτε μισή ώρα στην κουζίνα. Ολα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, να κάτι σαν το πέστο. Ώσπου να το πεις, έγινε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
4 αρνίσια παϊδάκια (250 γραμ. το καθένα)

Για το πέστο:
150 γραμ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
30 γραμ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
•  40 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
120 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο στα τέσσερα
•  6 ντομάτες σε κομματάκια
100 γραμ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
•  Φρέσκος βασιλικός, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το πέστο θα ανακατέψω όλα τα υλικά μαζί. Για τη σάλτσα σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτω το σκόρδο αφήνω ακόμη 5 λεπτά και προσθέτω τις ντομάτες και το θυμάρι και αφήνω 3 λεπτά, ρίχνω τις ελιές και αφαιρώ από τη φωτιά. Καρυκεύω το κρέας και το σοτάρω σε ελάχιστο λάδι και σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά από κάθε μεριά, αφαιρώ από τη φωτιά.  Σκορπίζω λίγο πέστο πάνω από κάθε κομμάτι κρέας και το σερβίρω με τη σάλτσα.

Επιστροφή