Οι ΟΝΙΡΑΜΑ έκλεψαν την παράσταση

Οι ΟΝΙΡΑΜΑ έκλεψαν την παράσταση
19 Αυγούστου 2011, 16:15
A+ A-
Στο πολιτιστικό 10ήμερο, που διοργανώθηκε στην Κύμη.

Πραγματική ανάσα δροσιάς ήταν  οι εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποίησε η Δημοτική κοινότητα Κύμης   με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αγγελή Μαργέλη, του αντιπροέδρου Ηρακλή Γεωργίου και του Σταμάτη Σιδεράκη.

Η οργάνωση έγινε από την Αντιδήμαρχο Αρετή  Μπάτσα  και η επιμέλεια από την Αντέλα Μπίλιου, που μαζί με ανθρώπους  που αγαπούν την Κύμη  επεξεργάστηκαν θέματα που υπήρχαν για τον τέως Δήμο Κύμης τα εμπλούτισαν με  αφηγήσεις και μουσικά αφιερώματα, προσφέροντας  μια ολοκληρωμένη πολιτιστική διοργάνωση που σκοπό είχε να θυμίσει στους παλιούς αλλά και να μάθει στους νεότερους .

Κάθε βράδυ από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου, στην πλατεία της Παραλίας, με θέα το λιμάνι, με την απλή  χρήση ενός υπολογιστή και ενός προβολέα σε μια οθόνη, προβλήθηκαν για την Κύμη:  τα Σπήλαια, τα έθιμα, τα πρόσωπα, η ιστορία του αποικισμού της , τα λιγνιτωρυχεία, ο Γεώργιος Παπανικολάου, το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ιωάννου "Πράσινο – Βαθύ Γαλάζιο" και ο Κουμιώτικος Γάμος εμπλουτισμένα με μουσικά αφιερώματα σε διάφορα είδη μουσικής.

Η εκδήλωση πάντως, που ... έκλεψε την παράσταση και ενθουσίασε την νεολαία ήταν  η συναυλία με τους  ΟΝΙΡΑΜΑ στο λιμάνι, που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης.

Επιστροφή