Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης

Παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης
25 Αυγούστου 2011, 17:24
A+ A-
Σοκ στην κυβέρνηση, πλήγμα για τον Γιώργο Παπανδρέου σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη, άλλοτε στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο ήλθε σε σύγκρουση. 

Αιτία της σύγκρουσης ήταν η κατηγορηματική άρνηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην ανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, παρά τις εισηγήσεις του κ. Παμπούκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός είχε τοποθετηθεί αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες επί του θέματος, τονίζοντας ότι «υπάρχει καχεξία και δυσλειτουργία στον κλάδο της Ναυτιλίας».

Σε πρόσφατες, μάλιστα, δηλώσεις του είχε πει χαρακτηριστικά: «Εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Έχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα, το πρόβλημα δεν είναι δικό μου!».

Τελικά ο κ. Παμπούκης παραιτήθηκε σήμερα το μεσημέρι και δημιουργεί ρήγμα στο προφίλ της κυβέρνησης σε μία περίοδο που έχει ανοίξει πολλά μέτωπα. Επιπλέον δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον πρωθυπουργό να φαίνεται ότι δεν πείθει για την στρατηγική του ούτε τους στενούς του συνεργάτες. 

Επιστροφή