Χιούμορ

Mαργαριτάρια εξετάσεων

Mαργαριτάρια εξετάσεων
29 Αυγούστου 2011, 19:30
Kυκλοφορούν φρέσκα και απολαυστικά!

Δημοσιεύσαμε παλιά μια πρώτη δόση και συνεχίζουμε σήμερα με μαργαριτάρια εξετάσεων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και κανείς δεν ξέρει πόσα έχουν όντως γραφτεί. Tα περισσότερα πάντως είναι απίθανα!

- «Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: "Μολών Λαβέ"».
Aπό γραπτό υποψηφίου αστυνομικού, Αθήνα 1990

- «Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα».
Από γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Κορίνθου 1988

- «Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ».
Από γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Θηβών

- «Η επανάσταση στις Ινδίες είχε αρχηγό και σύμβολο το Γάντι του Μανχάταν».
Από Έκθεση μαθητή του Γυμνασίου Ζωγράφου, 1990


- «Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον».
Από διαγωνισμό στη Γεωμετρία, Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1982

- «Ο γλάρος είναι αποδημητικό πουλί. Το καλοκαίρι πάει στην παραλία, το χειμώνα στις ακτές. Ενδιαμέσως σε σκουπιδότοπους και λιμάνια».
Γυμνάσιο Καβάλας, 1988

- «Ο κύκλος είναι μία στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει».
Γυμνάσιο Ηρακλείου, 1991

- «Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις το διαβήτη».
Γυμνάσιο Καρδίτσας, 1989

- «Η ελονοσία καταπολεμήθηκε και εξαφανίσθηκε δια των προσπαθειών της επιστήμης. Και η γρίπη; Πέρα βρέχει».
Υποψήφια νοσοκόμα, Νοσοκομείο Αγρινίου

- «Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου».
Γυμνάσιο Κιλκίς, 1992

- «....Η μαρίς (κοινώς μαρίδα) είναι ένας απολύτως εύγευστος ιχθύς, ο οποίος τρώγεται τελείως (εν τω συνόλω του), κυρίως τηγανητός. Η μαρίς, όπως και η γαρίς (κοινώς γαρίδα) δεν εξημερούται. Ζει δε πάντοτε και αύτη εις αγέλας και εις αγρίαν κατάστασιν, πλην όμως δεν είναι ουδόλως επικίνδυνος κατά την θήρευσιν -όπως π.χ. η φάλαινα- και ούτω δια την θήραν της δεν παρίσταται ανάγκη χρησιμοποιήσεως μαριδοθηρευτικών, όπως παρίσταται ανάγκη χρησιμοποιήσεως φαλαινοθηρευτικών δια την θήραν της φαλαίνης. Οι μαρίδες ζουν εν γένει μίαν περιορισμένην, ήσυχον και χωρίς μεγάλας απαιτήσεις και συγκινήσεις ζωήν, τρεφόμεναι αποκλειστικώς με μικροοργανισμούς, είναι δε παντελώς άκακοι, εφ'όσον δεν έτυχε μέχρι σήμερον να αναφερθεί ουδεμία περίπτωσις επιθέσεως ακόμη και εξαγριωμένης μαρίδος εναντίον ανθρώπου».
Απάντηση υποψηφίου υπαξιωματικού του Π.Ν. (Σούδα 1986) σε ερώτημα για την ελληνική πανίδα και χλωρίδα).

- «Το Γιβραλτάρ είναι βράχος-πέρασμα στα δυτικά της Γαλλίας. Είναι διάσημος, είναι ένα μίλι πλατύς και πέντε μίλια μακρύς. Οι Εγγλέζοι τον πήραν κρυφά και βάλανε πολλά κανόνια πάνω του για διακόσμηση. Από εκεί βλέπουν το διερχόμενο πλοίο. Οι νόμιμοι-μόνιμοι κάτοικοι είναι πίθηκοι που από μακριά τους μπερδεύεις με τους Εγγλέζους και μπορείς να κάνεις λάθος. Γι'αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ευγένεια...»
Από γραπτό σε εξετάσεις Γεωγραφίας, Αθήνα 1993)


- «Τρεις κύκλοι εφαπτόμενοι ο ένας με τον άλλον δημιουργούν τρίκυκλον».
Από εργασία για τα Μαθηματικά, Λύκειο Τρίπολης, 1991


- «Για να καταπολεμήσει την βραδυγλωσσίαν του ο Δημοσθένης μπούκωνε το στόμα του με χαλίκια κι έτσι όταν μιλούσε κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε. Με τον καιρό τον συνήθισαν όλοι έτσι μπουκωμένο και δεν του έδινε κανείς σημασία. Πέθανε τρελός στα Κύθηρα με το στόμα μπουκωμένο».
Από γραπτό στην Ιστορία, Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, 1988

- «Τραγικό τέλος είχε ο Λούθηρος. Ετέθη εκτός εκκλησίας με ισχυρό κτύπημα της Παπικής Βούλας στο κεφάλι».
Από εξετάσεις Θρησκευτικών, Λύκειο Μαρκοπούλου Αττικής, 1992


- «Δύο μεγάλα κόμματα που κυριαρχούσαν στην πολιτική ζωή του Ισραήλ ήταν τα Σόδομα και τα Γόμορα. Οι Σοδομιστές ήταν υπέρ της κοινωνικής ισότητας ενώ οι Γομαριστές ήταν εγωιστές και συντηρητικοί».
Από γραπτό εξετάσεων στα Θρησκευτικά, Λύκειο Λασιθίου, 1985.


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ