Ψεύτης και συκοφάντης ο Θωμάς

Ψεύτης και συκοφάντης ο Θωμάς
6 Σεπτεμβρίου 2011, 13:35
A+ A-
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Οξυλίθου, Κώστας Τριανταφύλλου, επιτίθεται στο δήμαρχο Κύμης.

Σε δύο μέτωπα πολεμά τις τελευταίες μέρες ο Δημήτρης Θωμάς. Από τη μία πλευρά τσακώνεται με τον Δημήτρη Κατσούλη για τις πηγές του Αυλωναρίου και από την άλλη, ανταλλάσσει αιχμηρές ανακοινώσεις με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου, Κώστα Τριανταφύλλου.

Ο λόγος της κοκορομαχίας είναι κάποια έργα που παρουσίασε ο Δημήτρης Θωμάς σε πρόσφατη λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε στον Οξύλιθο. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κατηγορεί το δήμαρχο Κύμης ότι ψεύδεται ασυστόλως και τον χαρακτηρίζει απόντα από τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δημήτρης Θωμάς έκανε λόγο για "πρωτοφανείς μεθόδους απόκρυψης της αλήθειας και παραπληροφόρησης" και επέστρεψε τον χαρακτηρισμό του "απόντος" από τα προβλήματα του Οξυλίθου στον Κώστα Τριανταφύλλου. Πάντως παρόντες στους ρητορικούς καβγάδες είναι και οι δύο... 

Η μακροσκελής ανακοίνωση του Κώστα Τριανταφύλλου για το θέμα έχει ως εξής:  

"Τη νύχτα της 22ας Αυγούστου διακινήθηκε εν είδη φέιγ βολάν δισέλιδο λιβελογράφημα στον Οξύλιθο, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Εύβοιας, με τη σφραγίδα του Δήμου, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε μία αλήθεια.

Αντίθετα υπάρχει παραπληροφόρηση, συκοφαντίες και μένος κατά ενός εκλεγμένου με μεγάλη πλειοψηφία Προέδρου.

Από το μένος αυτό δεν εξαιρέθηκε ούτε ο εφημέριος του χωριού, ο οποίος κατά το δημοσίευμα υπέπεσε στο παράπτωμα να ευχαριστήσει την προϊσταμένη της 23ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Από πότε λέγεται Λαϊκή Συνέλευση μια επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκέντρωση που  οργανώνει ο Δήμαρχος με τους υποψήφιους του συνδυασμού του στις δημοτικές εκλογές που προέρχονται από τα χωριά  της περιοχής;

Αντίθετα από πότε λέγεται συγκέντρωση του Προέδρου η Λαϊκή Συνέλευση που καλεί ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 85 του Νόμου 3852/10 (Π-Καλλικράτης) μετά από απόφαση του Τ.Σ. και πρόσκληση σε όλους τους φορείς του χωριού με θέματα ημερήσιας διάταξης και ψήφισής τους σύμφωνα με τη διαδικασία;

Από πότε αποδίδονται τιμές σε αιρετούς για ότι είναι υποχρέωσή τους να εκτελούν στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Έκανα Λαϊκή Συνέλευση στα πλαίσια του Ν. 3852/10 για να ακουστούν τα προβλήματα του χωριού και να τα καταγράψω, με σκοπό να δρομολογήσω την επίλυσή τους.

Ακούστηκαν λοιπόν και καταγράφηκαν απόψεις καθώς και τα προβλήματα και τα έργα που πρέπει να γίνουν στο χωριό. Τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων και ο ιερέας για θέματα της αρμοδιότητάς του και ευχαρίστησε την αρμόδια Υπηρεσία.  Έκανε το …ατόπημα να μην ευχαριστήσει το Δήμαρχο και την πρώην Αντιδήμαρχο …Πολιτισμού! Να του προτείνουμε να ζητήσει συγνώμη.

Μέχρι πότε μια κυρία που είναι Διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου και που δουλειά της είναι να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά μας,  θα βρίζει δημόσια και θα συκοφαντεί πότε συναδέλφους της στο Δημοτικό Συμβούλιο, πότε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και πότε τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου;  

Τώρα δεν εξαιρεί και τον εφημέριο του χωριού τον οποίο επίσης βρίζει! Αυτό είναι το ήθος που επαγγέλλεται η Δημοτική αρχή και έτσι δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες και στους νέους μας;

Όσον αφορά στην απουσία του Προέδρου από τα δρώμενα, το γεγονός και μόνο που ασχολείται μονίμως μαζί μου ο Δήμαρχος και τα Μ.Μ.Ε της Εύβοιας μάλλον το αντίθετο αποδεικνύει.

Απών από τα δρώμενα του χωριού είναι ο Δήμαρχος και αυτό αποδεικνύεται από την τραγική κατάσταση της παραλίας Οξυλίθου με τους λάκκους στο δρόμο που είναι μεγαλύτεροι από τα αυτοκίνητα, από τα σίδερα και τα σπασμένα μπετά μέσα στην παραλία και από τη τσιμεντένια σκάλα που κρέμεται από τα σίδερα. Η απουσία του Δημάρχου φαίνεται από τη γενική συσκότιση που ο ίδιος έχει επιβάλλει στην περιοχή. Φαίνεται από την εικόνα που παρουσιάζουν οι κοινοτικοί και αγροτικοί δρόμοι.

Αυτό φαίνεται από το ληστρικό τιμολόγιο της ύδρευσης σε σχέση με τις άλλες Δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Φαίνεται από το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν τόσα χρόνια περιοχές του Οξυλίθου με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και παραγωγής, όπως το Στόμιο, ο Αη Γιώργης και ο κάμπος .

Η περιοχή με τα ευρήματα της Αρχαίας Κύμης από το Βιγλατούρι μέχρι τις Κοκκινοεκκλησίες.

Απών είναι ο Δήμαρχος και αυτό φαίνεται από την μη υλοποίηση διαχρονικών υποσχέσεων όπως:

-Σύνδεση αποχέτευσης Οξυλίθου με το Βιολογικό της Κύμης.

-Ανάπλαση πλατείας Στομίου

-Ανάπλαση κόμβου Γέφυρας Οξυλίθου

-Ανάπλαση κτήματος παραλίας Οξυλίθου

-Ανάπλαση πλατείας Κληματαρίου

-Ανάπλαση Τούρλας

-Αναβάθμιση αγροτικού ιατρείου ώστε να λειτουργεί καθημερινά και όχι τρείς μέρες την εβδομάδα.

-Εγκατάσταση Α.Τ.Μ.

-Τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων

-Δρόμος Κληματάρι – Κήποι

-Δρόμος Αη Γιώργης – Μουρτερή

-Δρόμος Αγ. Ανάργυροι – Ξηρόρεμα

-Δρόμος Αγ. Τριάδα – Ποτάμι – Κοκκινοεκκλησίες

-Δρόμος Σουσουλιάνοι – Κληματάρι

-Μέριμνα για την προστασία παραδοσιακών κτισμάτων.

-Διαδημοτική Συγκοινωνία.

-Ηλεκτρονική σύνδεση του Τ.Δ. Οξυλίθου με το γραφείο των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου.

-Διακοπή υδροδότησης της Ποταμίας από τον Οξύλιθο.

-Από πηγάδι οκτώ μέτρων βάθους να μην υδρεύεται ο Οξύλιθος αλλά να χρησιμοποιείται μόνο για άρδευση.

-Εξεύρεση χώρου για δημιουργία δύο πλατειών στον Οξύλιθο.

-Δάνειο από Τράπεζα για αγορά κτιρίου για δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου.

-Ενίσχυση ασθενέστερων οικογενειών με 3.000 ευρώ το χρόνο, στη μνήμη του Γ. Καλαφάτη.

Κε Δήμαρχε, σας γνωρίζω όσο λίγοι, το ίδιο και εσείς εμένα. Ξέρεται ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσω από τις θέσεις και τις απόψεις μου και θα διεκδικώ για το χωριό μου ότι του αναλογεί και που του στερήσατε τόσα χρόνια.

Καταδεχθείτε να συνεργαστείτε με προέδρους και εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων που εκλέχθηκαν με άλλους συνδυασμούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σαν και μένα μετείχαν στις εκλογές από μεράκι για το χωριό τους που είναι μέσα στη ψυχή τους. Σε αντίθεση με κάποιους που βλέπουν την ενασχόλησή τους με τα κοινά σαν επάγγελμα.

Αφήστε τα Τοπικά Συμβούλια να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όπως προβλέπει το Π- ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Δώστε τους την πάγια προκαταβολή που δικαιούνται. Μην προσπαθείτε να τους παρακάμψετε όπως δηλώσατε για μένα.

Γιατί πρώτον είναι αντιδημοκρατικό και δεύτερον αν τους παραγκωνίσετε, υπονομεύετε, το βασικό πυλώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που είναι τα Τοπικά Συμβούλια.

Έτσι θα έχετε υπονομεύσει ο ίδιος την προοπτική του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Σε κάθε περίπτωση για όφελος του Οξυλίθου δε θα συμμορφωθώ με «τας υποδείξεις» σας.

                                                                             Ο Πρόεδρος του

Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου

Κων/νος Τριανταφύλλου

Επιστροφή