ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑ: Η Μαρία Στάμου έγινε μοναχή με το όνομα Παρασκευή στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου
Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε την ακολουθία εις αρχαρία ρασοφορούσα της δόκιμης μοναχής Μαρίας Στάμου.
Κατά την τελετή, ο Σεβασμιώτατος έδωσε στη νέα μοναχή το όνομα «Παρασκευή», σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της μοναχικής της ζωής.
Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αξία της υπακοής, τονίζοντας ότι αποτελεί βασική αρετή για τους μοναχούς και καλλιεργείται μέσα από την πνευματική ζωή και την ταπείνωση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η αρετή αυτή δεν αφορά μόνο τους μοναχούς, αλλά και τους έγγαμους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν επίσης να διακριθούν στην εφαρμογή της στην καθημερινή τους ζωή.


















