Νέα προστατευτικά δίχτυα κατά των μεδουσών σε παραλίες του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων

Νέα προστατευτικά δίχτυα κατά των μεδουσών σε παραλίες του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων
27 Ιουνίου 2026, 14:39
A+ A-
Άλλα τέσσερα δίχτυα τοποθετήθηκαν σε Πολιτικά και Δάφνη.

Στην τοποθέτηση τεσσάρων νέων προστατευτικών διχτύων για τον περιορισμό της παρουσίας μεδουσών προχώρησε ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, ενισχύοντας την προστασία των λουομένων στις παραλίες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν δύο προστατευτικά δίχτυα στην παραλία Πολιτικών και δύο στην παραλία Δάφνης, σε συνέχεια της προηγούμενης φάσης του έργου. Η παρέμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου, με την τοποθέτηση ακόμη τεσσάρων προστατευτικών διχτύων.

Ο Δήμος επισημαίνει ότι τα δίχτυα δεν μπορούν να εξαλείψουν πλήρως την παρουσία των μεδουσών, συμβάλλουν όμως σημαντικά στον περιορισμό τους, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους λουόμενους.

Παράλληλα, καλεί κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες να επιδείξουν υπομονή και συνεργασία μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση.

Ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των λουομένων.

Επιστροφή