Ο Απόλλων Ερέτριας, ο μίστερ Τζορτζ, η Σακίρα και ο όμιλος-λουκούμι στη Γ' Εθνική

Ο Απόλλων Ερέτριας, ο μίστερ Τζορτζ, η Σακίρα και ο όμιλος-λουκούμι στη Γ' Εθνική
21 Ιουλίου 2026, 01:32
A+ A-
Το αθλητικό σχόλιο της εβδομάδας.

*Του Γιάννη Τρυφωνίδη

Το βέβαιο είναι ότι ο Απόλλων Ερέτριας θα είναι άκρως ανταγωνιστικός, οι κινήσεις του ρόστερ αυτό δείχνουν και ακόμη δεν έχει μπει τελεία στον σχεδιασμό. Θα γίνουν ενέργειες για δυνατό 6αρι και ίσως φορ, στη λογική ότι ο Τόρα μπορεί να υποστηρίξει τη θέση του δεύτερου επιθετικού.

Υπήρξαν σκέψεις για τον Λεωνίδα Μεγάλο, αλλά λογικά θα βρει ποδοσφαιρική στέγη στη Γ’ Εθνική.

Αποκάλυψη, φυσικά, είναι ο μίστερ Τζορτζ, ο ομογενής επιχειρηματίας από την Αμερική, ο οποίος μίλησε στη Γνώμη (εδώ) και χαρακτήρισε τον Απόλλωνα μια από τις μεγάλες του αγάπες.

Ο άνθρωπος επαναπατρίστηκε -προσωρινά- πριν λίγο καιρό, με σκοπό να μπει δυνατά στο παραλιακό μέτωπο και ο ιστορικός σύλλογος απέκτησε έναν ισχυρό συμπαίκτη.

Με ανάλογο βάρος, ο Άρης Θεσσαλονίκης δεν έχει, γι’ αυτό ο Καρυπίδης πάει και κολλάει στον Πρασσά της Καλαμάτας.

Στο μεταξύ ο νεαρός Θεοδώρου του Απόλλωνα, ο οποίος είναι σπουδαίο ταλέντο, πήρε μεταγραφή στην Κ19 της Καλαμάτας (του Πρασσά) και μακάρι το παιδί να πάει καλά στη μαύρη θύελλα. Θα έχει και συμπολίτη τον Γεωργούντζο.

Ο μίστερ Τζορτζ δεν έχει πατήσει ακόμη το …γκάζι.

Ο Απόλλων έχει διοίκηση, έχει ανθρώπους γύρω του, που προσφέρουν (και) οικονομικά, δεν κολλάνε μπρίκια. Αλλά είναι σημαντικό ένας επιχειρηματίας να σου λέει ότι "είμαι εδώ, προχώρα και μην φοβάσαι τίποτα".

Στη Μινεσότα είναι η βάση του. Τώρα που είναι η Μινεσότα ούτε που ξέρω, θα μας πει ο Γιάννης Παπακωνστατίνου, τώρα που θα έρθει για διακοπές.

Έχω κι εγώ τον αδερφό μου στην Αμερική, στη Φιλαδέλφεια, που φιλοξένησε και αγώνες μουντιάλ, αλλά ο Κωστής δεν ασχολείται με αθλητικά, δεν πρέπει να πέρασε ούτε έξω από το γήπεδο.

Όταν αυτός ξημεροβραδιαζόταν πάνω από τα βιβλία, εγώ έλεγα στη μάνα μου και στον πατέρα μου ότι πάω να πάρω ψωμί από τον φούρνο, και πήγαινα στον Πύργο (από τη Θεσσαλονίκη) να δω Πανηλειακός-ΠΑΟΚ με τον Νίκο τον πεταλούδα και τον Κώστα τον ξιφία.

Ο αδερφός μου έγινε ογκολόγος/ερευνητής, εγώ αθλητικός συντάκτης.

Στο πρώτο επίσημο ματς της Ερέτριας, ο μίστερ Τζωρτζ θα βρίσκεται στο γήπεδο κι ετοιμάζει ένα …πρωτοποριακό σόου.

Μίστερ Τζορτζ φέρε τη Σακίρα να πέσουν τα τσιμέντα. Ότι ποιοτικότερο είχε να επιδείξει το μουντιάλ μαζί με την Ισπανία. Εντάξει, η γυναίκα είναι ένα αριστούργημα.

Στο μεταξύ βλέπω τον Γκέρσι Τόρα του χρόνου στο MLS, συμπαίκτη του Μέσι στο Μαϊάμι. Και θα ακολουθήσει ο Ερμής, γιατί τα αδέρφια Τόρα πάνε μαζί, είναι σαν τους Αντετοκούνμπο.

Ο Ερμής είναι και φανατικός με την Εθνική Αργεντινής.

Κι εγώ την  Αργεντινή υποστήριζα, περισσότερο λόγω του λαού της, αλλά η «Φούρια Ρόχα» το σήκωσε πανάξια, αν και με 20-2 τελικές, μια χαρά θα μπορούσε να το πάει το έργο η «αμπισελέστε» στα πέναλτι και να το σηκώσει αυτή.

Ή αν βρισκόταν ένα πόδι στην πορεία της μπάλας στην παράλληλη του Μέσι (σ.σ. το σουτ του Σιμεόνε δεν το σχολιάζω).

Ωστόσο, η Ισπανία είναι σαν τον διαβασμένο μαθητή που θα λύσει την άσκηση στην τριγωνομετρία, ακόμη κι αν πέσουν τα αντι-sos στις εξετάσεις.

Έχει μια ηρεμία στο παιχνίδι της, γιατί αμυντικά δεν τρώει φάσεις και επιθετικά θα γυρίσει τόσες φορές την μπάλα, που σπάνια δεν θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Και το κάνει χωρίς άγχος, στο χαλαρό.

Στα …μαλακά έπεσαν οι τρεις ευβοϊκές ομάδες στη Γ’ Εθνική (εδώ). Με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγεια, αλλά τώρα μην τρελαθούμε, ο όμιλος είναι λουκούμι, ούτε παραγγελία να ήταν.

Ο 8ος όμιλος είναι φωτιά, με Ιωνικό, Εθνικό, Προοδευτική, Αιγάλεω, ακόμη και τη Μαγούλα, που λέγεται ότι θα είναι πολύ ισχυρή και ευτυχώς δεν ήρθε στα μέρη μας.

Το Λουτράκι έχει χώσει χρήμα, με τον Τζίγγερ να δίνει πόνο, ενώ και η Μύκονος στον 9ο όμιλο έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, αντίπαλος με τους …περσινούς γείτονες της Εύβοιας (Εθν. Αστέρας, Δόξα Βύρωνα, Νέα Ιωνία, κτλ).

Για να έχετε μια εικόνα, θα υπάρχουν όπως και την περ. σεζόν, πλέι οφ (1-6) και πλέι άουτ και μετά ο πρωταθλητής του ομίλου (σ.σ. ας πούμε ότι θα είναι η Αρτάκη) θα διασταυρωθεί με τους βόρειους ομίλους 1,2,3,4.

Δηλαδή θα παίξουν οι 5 πρώτοι των 5 ομίλων για να ανέβουν 2 στη Β' Εθνική και το ίδιο θα συμβεί και στους ομίλους 6-10.

Και απ’ ότι μαθαίνω, η Αρτάκη είδε με πολύ καλό μάτι τις διασταυρώσεις με τον βορρά.

Ο όμιλος ο δικός μας (5ος) είναι 11αρης και λογικά στο τέλος θα πέσουν δυο, ενώ από τους 12αρηδες θα πέσουν τρεις, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία...

Επιστροφή