Μυστήριο γύρω από την δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου - Είχε συμμετάσχει σε πολλές δίκες στα Δικαστήρια Χαλκίδας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον θάνατο του γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός αργά το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 158, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον νομικό κόσμο, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές δίκες και στα Δικαστήρια Χαλκίδας, όπου τον γνώριζαν όλοι οι παράγοντες της Δικαιοσύνης (δικαστές, δικηγόροι, υπάλληλοι κλπ).
Ιδιαίτερα συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι οι 16χρονες δίδυμες κόρες του ήταν εκείνες που, ανησυχώντας επειδή ο πατέρας τους δεν απαντούσε επί ώρες στις κλήσεις τους, έφτασαν έξω από το γραφείο του.
Με τη βοήθεια του θυρωρού, ο οποίος άνοιξε την πόρτα με αντικλείδι, αποκαλύφθηκε η τραγωδία.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η σορός του δικηγόρου βρέθηκε στο δάπεδο του γραφείου, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
Ο ποινικολόγος φέρεται να έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, καθώς έφερε πολλαπλά τραύματα από χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι και το σώμα.
Το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκαν εμφανή ίχνη παραβίασης στην είσοδο αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της έρευνας, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς κινήθηκε ο δράστης.
Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει αναλάβει την υπόθεση, συλλέγοντας καταθέσεις από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του ποινικολόγου, εξετάζοντας τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες.
Επίσης, αναλύεται και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με στόχο να ρίξει φως στις συνθήκες της δολοφονίας και να οδηγηθεί στην ταυτοποίηση του δράστη.



















