ΧΑΛΚΙΔΑ: Σπάνια φωτογραφία από τη λιτανεία της Αγίας Παρασκευής πριν από περίπου 65 χρόνια
Με αφορμή τη γιορτή της πολιούχου της Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, ο γνωστός Χαλκιδέος γιατρός Αλέξανδρος Μακαρώνας, άριστος γνώστης της τοπικής ιστορίας και κάτοχος ενός σπουδαίου φωτογραφικού αρχείου, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν, καθώς και σε όλους τους Χαλκιδέους.
Παράλληλα, δημοσίευσε μια ιδιαίτερα σπάνια φωτογραφία από τη λιτανεία της ιερής εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία χρονολογείται περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Στο ιστορικό στιγμιότυπο διακρίνεται ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρηγόριος να προεξάρχει της λιτανευτικής πομπής, σε μια εικόνα που ξυπνά μνήμες από τη Χαλκίδα μιας άλλης εποχής.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, η φωτογραφία αποτελεί συνεισφορά στο αρχείο του από τον αδερφικό του φίλο Αναστάση Χριστούλια.



















