Η χρεωκοπία είναι σίγουρη

Η χρεωκοπία είναι σίγουρη
20 Σεπτεμβρίου 2011, 08:49
A+ A-
Απογοητεύτηκαν οι Χαλκιδέοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Διαβάστε τι μας δήλωσαν. 

Πλήρης απογοήτευση επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και την ανακοίνωση νέων δυσβάταχτων μέτρων από την κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πλέον ότι δεν υπάρχει ελπίδα και η χώρα θα χρεωκοπήσει σίγουρα. Θεωρούν μάλιστα ότι η πτώχευση είναι θέμα χρόνου. Το ρεπορτάζ του egnomi.gr είναι ενδεικτικό της απογοήτευσης που κυριαρχεί στις τάξεις των απλών πολιτών.

Ο Σεραφείμ Ελληνίδης, άνθρωπος της βιοπάλης και του μεροκάματου, σχολιάζει την κατάσταση ως εξής: "Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος δεν αντέχονται, ενώ όλοι λένε ότι θα ανακοινώσει και χειρότερα. Σίγουρα η χώρα θα χρεωκοπήσει στιας αρχές του 2012, γιατί ο λαός δεν θα μπορέσει να πληρώσεια αυτά που του ζητάνε."

  

Την ίδια άποψη έχει και η Γεωργία Ζαχαριά, η οποία τονίζει: "Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για τις βασικές μας ανάγκες και μας ζητάνε να πληρώσουμε συνέχεια φόρους. Ούτε που έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία. Η χρεωκοπία είναι σίγουρη."

Ούτε 5 μήνες δεν θα αντέξουμε ακόμη πιστεύει η Σταματία Μίγκου, που θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να πτωχεύσει και να ξεκινήσει από την αρχή, γιατί: " Όπως είναι τώρα η κατάσταση δεν υπάρχει σωτηρία. Κάνουμε τόσες θυσίες και το χρεός αυξάνεται αντί να μειώνεται. Αν συνεχίσουμε έτσι πάντα χρεωμένοι θα είμαστε." 

 

Ο μοναδικός που έχει αντίθετη άποψη είναι ο Γιάνης Αποστόλου. Αυτός θεωρεί ότι η απειλή της χρεωκοπίας είναι κόλπο και διακιολογεί την άποψή του λέγοντας: " Αν ήταν να χρεωκοπήσουμε θα είχε συμβεί ήδη. Όλα αυτά είναι κόλπο για να μην μιλάει ο λαός και να δέχεται τα σκληρά μέτρα με το φόβο της πτώχευσης." 

Επιστροφή