Hρακλής πέφτει... Ηρακλής ανεβαίνει

Hρακλής πέφτει... Ηρακλής ανεβαίνει
20 Σεπτεμβρίου 2011, 11:00
A+ A-
Στη Football League οι Ψαχνιώτες;
Υποβιβασμός στη Football League 2 (Γ' Εθνική) του Ηρακλή αποφασίστηκε, μία μέρα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Εφετείο Αθηνών, με την οποία στρεφόταν κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό του στην Football League και της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στην Σούπερ Λίγκα,

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ επικύρωσε με τυπικό τρόπο το πρακτικό της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας, με το οποίο ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης πέφτει στην Football League 2 και όχι στη Football League (Β' Εθνική).

Μάλιστα δεν έγινε καμία συζήτηση, αν και δεν προβλέπεται ποινή υποβιβασμού για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, αφού σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ. «ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει».

Δηλαδή, ο Ηρακλής αποκλείεται από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει με τις πρώτες αποφάσεις, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια.

Mε βάση τις  αποφάσεις που είχαν εκδοθεί, αλλά με την αναμονή κι άλλων καθως και αποφάσεων από την Επιτροπή Εφέσεων η Β' Εθνική (Football League) αποτελούταν (πάντα προς το παρόν και χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο) από 17 ομάδες κι έμενε μια για να συμπληρωθεί η 18άδα από τον Ηρακλή Ψαχνών ή τον Φωκικό

1. Ηρακλής Θεσσαλονίκης, 2. Λάρισα, 3. Πανσερραϊκός, 4. Λεβαδειακός, 5. Δόξα Δράμας, 6. Διαγόρας Ρόδου, 7. Πανθρακικός, 8. Βέροια, 9. Πιερικός, 10. Εθνικός Αστέρας, 11. Αγροτικός Αστέρας, 12. Θρασύβουλος Φυλής, 13. Καλλιθέα, 14. Παναχαϊκή, 15. Αναγέννηση Επανομής. 16. Βύζας Μεγάρων. 17. Καλλονή, 18. (Ηρακλής Ψαχνών ή  Φωκικός).

Με βάση λοιπόν την τελευταία απόφαση ...δεν χρειάζεται να γίνει το μπαράζ Ηρακλή Ψαχνών-Φωκικού, αφού με τον αποκλεισμό του Θεσσαλονικέα Ηρακλή μένει μια θέση κενή.

Βέβαια υπάρχουν τόσες προσφυγές (εκρεμμούν και οι υποθέσεις Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας) που κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποιές θα είναι τελικά οι ομάδες που θα αγωνίζονται φέτος στην football league.

Επιστροφή