Δύο Χαλκιδέοι Μητροπολίτες στην Κέρκυρα για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Σπυρίδωνος
Με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα.
Πρόκειται για τον εορτασμό σε ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Αγίου, ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, έσωσε το νησί από την πολιορκία των Τούρκων στις 11 Αυγούστου 1716.
Δύο Χαλκιδέοι Μητροπολίτες ήταν παρόντες. Στον Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Χαλκιδέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικηφόρος, ενώ συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Συγχοροστάτησαν ο Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Τρίτη 11 Αυγούστου με Αρχιερατική θεία λειτουργία και την καθιερωμένη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στους δρόμους της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.



















