Μοίρασαν πρόστιμα 18.500 ευρώ σε εταιρίες στα Οινόφυτα

Μοίρασαν πρόστιμα 18.500 ευρώ σε εταιρίες στα Οινόφυτα
22 Σεπτεμβρίου 2011, 07:18
A+ A-
Η Οικονομική Αστυνομία έκανε ντου για να ελέγξει ασφαλιστικά τις επιχειρήσεις.

Ελέγχους σε έξι επιχειρήσεις έκαναν τη Δευτέρα άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας βεβαιώνοντας πρόστιμα ύψους 18.500 ευρώ. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί η τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και τη διενήργησε κλιμάκιο από το τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.

Από το αιφνιδιαστικό ντου βεβαιώθηκαν τα εξής:   

- Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος που διατηρεί υποκατάστημα στα Οινόφυτα Βοιωτίας απασχολούσε είκοσι οκτώ (28) ανασφάλιστους εργαζόμενους, από τους οποίους οι επτά (7) ήταν αλλοδαποί που διαμένουν παράνομα στη χώρα.  Επιβλήθηκε άμεσα το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 14.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία, ενώ σε άλλη μία περίπτωση που διαπιστώθηκε διόρθωση της ημερομηνίας πρόσληψης εργαζομένου επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ.  Σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, καθώς και των επτά (7) παράνομα ευρισκομένων και εργαζομένων αλλοδαπών στη χώρα, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ο δε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας - που απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου - αναζητείται.

- Εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα απασχολούσε πέντε (5) ανασφάλιστους εργαζομένων και της επιβλήθηκε απευθείας το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των  2.500 ευρώ.

- Εταιρεία που διατηρεί υποκατάστημα στα Οινόφυτα Βοιωτίας απασχολούσε ένα (1) ανασφάλιστο εργαζόμενο και της επιβλήθηκε απευθείας το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ. Επίσης, κατά την έρευνα των βιβλίων, διαπιστώθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας πρόσληψης δύο (2) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Επιστροφή