Στη Βουλή οι βυθοκορήσεις στα Ναυπηγεία Χαλκίδας
Αναφορά προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Σεμίνα Διγενή και Διαμάντω Μανωλάκου, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες εργασίες βυθοκόρησης στα Ναυπηγεία Χαλκίδας.
Οι βουλευτές κατέθεσαν στη Βουλή το Δελτίο Τύπου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αυλίδας, ο οποίος ζητά πριν από την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας να πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες, μετρήσεις και πλήρης χημική ανάλυση των ιζημάτων από ανεξάρτητο και διαπιστευμένο εργαστήριο.
Παράλληλα, ζητείται να δημοσιοποιηθούν οι μετρήσεις, οι περιβαλλοντικοί όροι, καθώς και το σχέδιο διαχείρισης των υλικών που θα προκύψουν από τις βυθοκορήσεις.
Το θέμα αφορά τις εργασίες εκβάθυνσης στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από τα Ναυπηγεία Χαλκίδας, στο Βαθύ Αυλίδας, με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο να ζητά να προηγηθεί πλήρης επιστημονικός έλεγχος των ιζημάτων.

















